Tömve rengeteg vitaminnal és minden jóval - használd ki a rövid medvehagyma szezont!

Getty Images/Eleonora Grigorjeva
Runner's World/Barbi

Márciustól április végéig ehetünk friss medvehagymát, ami nem is kérdés, hogy a szezon egyik szuperélelmiszere. Mondjuk is, hogy miért!

Csak pár hétig tart a medvehagyma szezonja, ezért nagyon megéri kihaszálni ezt az időszakot: nem csak salátákba, szendvicsekbe érdemes tenni belőle, de a medvehagymából készült krémleves is isteni finom, de számtalan más felhasználási módjai vannak még.

Kezdjük azzal, miért is érdemes rendszeresen fogyasztani belőle!

Olvasd el ezt is!
A karfiol egy igazi szuperzöldség, rengeteg jótékony hatással!
  • Gyomorproblémák ellen kitűnő. Segíti az emésztést, ráadásul étvágynövelő hatása is van, és bélfertőtlenítőként is kiváló. Antibakteriális és gombaölő hatású, puffadás, hasmenés ellen is hasznos.
  • Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet is - így hosszú távon hozzájárul az egészségesebb szív és érrendszer kialakításához.
  • Torokproblémák, hurutos köhögés esetén is érdemes fogyasztani - a népi gyógyászatban ezekre is alkalmazzák.
  • Jót tesz az ereknek is, fogyasztásával az érszűkület is csökkenthető.
  • Kiváló vértisztító, az anyagcserét is serkenti.
  • A klimax kellemetlen tünetei ellen is nagyon hatékony.
forrás: Julia Harris / EyeEm/Getty Images

A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 alacsony szénhidrát tartalmú zöldség