Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 alacsony szénhidrát tartalmú zöldség
Tömve rengeteg vitaminnal és minden jóval - használd ki a rövid medvehagyma szezont!
Egészség, Táplálkozás2021. március 17. #egészség#Táplálkozás#Galéria#Vitamin#medvehagyma#hagyma#szezon##joynapok
Getty Images/Eleonora Grigorjeva
Márciustól április végéig ehetünk friss medvehagymát, ami nem is kérdés, hogy a szezon egyik szuperélelmiszere. Mondjuk is, hogy miért!
Csak pár hétig tart a medvehagyma szezonja, ezért nagyon megéri kihaszálni ezt az időszakot: nem csak salátákba, szendvicsekbe érdemes tenni belőle, de a medvehagymából készült krémleves is isteni finom, de számtalan más felhasználási módjai vannak még.
Kezdjük azzal, miért is érdemes rendszeresen fogyasztani belőle!
- Gyomorproblémák ellen kitűnő. Segíti az emésztést, ráadásul étvágynövelő hatása is van, és bélfertőtlenítőként is kiváló. Antibakteriális és gombaölő hatású, puffadás, hasmenés ellen is hasznos.
- Csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet is - így hosszú távon hozzájárul az egészségesebb szív és érrendszer kialakításához.
- Torokproblémák, hurutos köhögés esetén is érdemes fogyasztani - a népi gyógyászatban ezekre is alkalmazzák.
- Jót tesz az ereknek is, fogyasztásával az érszűkület is csökkenthető.
- Kiváló vértisztító, az anyagcserét is serkenti.
- A klimax kellemetlen tünetei ellen is nagyon hatékony.
forrás: Julia Harris / EyeEm/Getty Images
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!