Gyümölcsök, amikről nem is gondolnád, de grillezve még finomabbak: mutatjuk, hogy készítsd el őket
A forróságban jólesik egy kis gyümölcs, főleg, ha így készül!
Már javában tart a grillszezon, ami nemcsak azt jelenti, hogy finom kajákat ehetünk a szabadban, de végre olyan bulikat is szervezhetünk, ahol a rég nem látott barátainkkal is tudunk találkozni és jókat enni. Persze a grillkaja nem merül ki a csípős csirkeszárnyban és a baconbe tekert kolbászban, zöldségeket, sőt gyümölcsöket is el lehet készíteni ilyen módon, és a végeredmény olyan lesz, amire nem is gondolnál. Főleg a gyümölcsök esetében igaz ez, mert a bennük található cukor a grill hatására karamellizálódik, így édesebbek lesznek, mint nyersen. Mutatjuk is, mit érdemes a grillre dobnod!
1. Dinnye
Fogadjunk, hogy először az jutott eszedbe, hogy nincs is jobb annál, mint amikor egy forró napon jéghideg dinnyét eszel – pedig van! A grillezett dinnye ugyanis tökéletesen passzol a feta sajttal és a balzsamecettel, de ha ez az ízvilág kicsit távol áll tőled, akkor inkább az alábbi receptet próbáld ki!
Grillezett gyümölcssaslik
Hozzávalók:
- 2 db barack, kimagozva, hámozva és felkockázva
- 2 bögre ananász, felkockázva
- 2 bögre dinnye, felkockázva
- ½ görög joghurt
- 2 ek méz
- 2 ek friss mentalevél, felvágva
Így készül:
1. Állítsd közepes hőfokra a grillsütőt.
2. Készíts saslikot a gyümölcsökből. A színes végeredmény érdekében váltakozzanak.
3. Grillezd nagyjából 8 percen keresztül a gyümölcsöket, és néha fordíts rajtuk egyet.
4. Keverd össze a joghurtot és a mézet, szórd meg mentával és kész is a mártogatósod.
További gyümölcsökért és receptekért kattints a galériára!
3 gyümölcs, ami grillezve még finomabb