Gyümölcsök, amikről nem is gondolnád, de grillezve még finomabbak: mutatjuk, hogy készítsd el őket

Unsplash/Lena D.
Besenyei Bianka

A forróságban jólesik egy kis gyümölcs, főleg, ha így készül!

Már javában tart a grillszezon, ami nemcsak azt jelenti, hogy finom kajákat ehetünk a szabadban, de végre olyan bulikat is szervezhetünk, ahol a rég nem látott barátainkkal is tudunk találkozni és jókat enni. Persze a grillkaja nem merül ki a csípős csirkeszárnyban és a baconbe tekert kolbászban, zöldségeket, sőt gyümölcsöket is el lehet készíteni ilyen módon, és a végeredmény olyan lesz, amire nem is gondolnál. Főleg a gyümölcsök esetében igaz ez, mert a bennük található cukor a grill hatására karamellizálódik, így édesebbek lesznek, mint nyersen. Mutatjuk is, mit érdemes a grillre dobnod!

Olvasd el ezt is!
Végre beindult a dinnyeszezon: 5 izgalmas recept, amit elkészíthetsz belőle

1. Dinnye

Fogadjunk, hogy először az jutott eszedbe, hogy nincs is jobb annál, mint amikor egy forró napon jéghideg dinnyét eszel – pedig van! A grillezett dinnye ugyanis tökéletesen passzol a feta sajttal és a balzsamecettel, de ha ez az ízvilág kicsit távol áll tőled, akkor inkább az alábbi receptet próbáld ki!

Grillezett gyümölcssaslik

Hozzávalók:

  • 2 db barack, kimagozva, hámozva és felkockázva
  • 2 bögre ananász, felkockázva
  • 2 bögre dinnye, felkockázva
  • ½ görög joghurt
  • 2 ek méz
  • 2 ek friss mentalevél, felvágva

Így készül:

1. Állítsd közepes hőfokra a grillsütőt.

2. Készíts saslikot a gyümölcsökből. A színes végeredmény érdekében váltakozzanak.

3. Grillezd nagyjából 8 percen keresztül a gyümölcsöket, és néha fordíts rajtuk egyet.

4. Keverd össze a joghurtot és a mézet, szórd meg mentával és kész is a mártogatósod.

További gyümölcsökért és receptekért kattints a galériára!

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
3 gyümölcs, ami grillezve még finomabb