A gyömbéres-kurkumás leves a net egyik új kedvence, mert segít átvészelni a vírusszezont

Unsplash/Melissa Walker Horn
Besenyei Bianka

Ezek az összetevők külön-külön is hatásosak, így együtt viszont igazi vírusölő, immunerősítő keveréket kapsz.

A neten időről időre felbukkan egy-egy recept, ami sokaknak megtetszik, így pillanatok alatt futótűzként terjed el. Legtöbbször a TikTok az a felület, ahol mindez megvalósul, ott ugyanis az algoritmus által pont azoknál ér célba a tartalom, akiket az amúgy is érdekel.

Olvasd el ezt is!
6 tea, ami nemcsak vírusölő, de az immunrendszert is erősíti

Most viszont Martha Stewart egyik jól bevált kurkumás-gyömbéres leves receptje került megint a figyelem középpontjába, aminek egészen egyszerűen az az oka, hogy kezdődik a vírusszezon és az utóbbi 2 év miatt már mindenkinek elege van belőle. Nem csoda, ha az emberek most még jobban odafigyelnek arra, hogy semmit ne szedjenek össze és fontosabbnak tartják az immunerősítést, mint valaha.


Miért érdemes kipróbálni a receptet?

A fokhagymát gyógyászati célokra is használják, ugyanis rengeteg jótékony hatása van a szervezetre. Gátolja a vérlemezkék összetapadását, tehát segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, gyulladáscsökkentő hatással bír, ráadásul tele van antioxidánsokkal. Kutatások szerint rákellenes hatása is van nagy adagban fogyasztva.

A kurkuma megvédi a sejteket az oxidatív stressztől, gyulladáscsökkentő hatással bír. Állatkísérletek bizonyítják, hogy a szájon át adott kurkumin gátolja a száj-, gyomor-, illetve vastagbélrák kialakulását.

A gyömbérről is azt mondják, hogy érdemes naponta fogyasztani, ugyanis gyulladáscsökkentő és vírusölő hatása mellett a gyomorbántalmak ellen si felveszi a harcot. Hányingerellenes hatása van, göcsoldó, ráadásul tele van vitaminokkal, magnéziummal, vassal és cinkkel.

forrás: Unsplash/Bluebird Provisions

Íme, így készül:

Recept
Elkészítési idő: 1 óra
4 személyre
Kurkumás-gyömbéres húsleves
Hozzávalók
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ¼ teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 6 csésze levesalap
  • 100 gramm angyalhaj tészta
  • 1 csésze főtt, aprított csirkehús
  • 1 teáskanál friss citromlé
  • 1 darab vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
1. lépés
Egy lábasban közepes lángon pirítsd fél percig a fokhagymát, a kurkumát, a gyömbért egy kis olajon.
2. lépés
Ezután öntsd fel a húsleves alappal és forrald fel a keveréket.
3. lépés
Add hozzá a tésztát is és forrald további egy percen keresztül.
4. lépés
Keverd bele a csirkehúst, majd a citromlevet és tálald mogyoróhagymával. 

Ezeket is érdemes kipróbálni!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
4 sütőtökös recept (nemcsak) őszre