Ne főzd meg, süsd meg! A grillezett vajas kukorica a nyári sláger

Nóri/Éva magazin
Mojzes Nóra

Nálunk a nyár sztárja a friss, zsenge csöves kukorica, amit a magam részéről pár éve már nem csak főzve, de grillezve is szoktam fogyasztani, méghozzá egy elképesztően izgalmas fűszervajjal. Erre biztatnálak most téged is!

Nemrég arról írtunk, hogy milyen sokrétűen és kreatívan lehet felhasználni a kukoricát, sőt számtalan remek tippet és receptet is adtunk erre. Most azonban egy olyan gogást osztanék meg veled, ami a mi családunkban szinte heti rendszerességgel készül.

A kukorica önmagában is elképesztően finom és laktató ebéd vagy vacsora, de ha még csavarsz rajta egyet azzal, hogy meggrillezed, akkor adsz neki egy isteni finom füstös aromát. Ez az íz nagyon jól illik a kukorica édes alapízéhez, ami ráadásul a hőkezeléstől még inkább felerősödik. Végül már csak annyi dolgod lesz, hogy megkend a csöveket egy igazán karakteres fűszervajjal.

forrás: Nóri/Éva magazin
A grillezett kukorica receptjét a galériára kattintva találod!


Amire érdemes figyelned:

Mindegy, hogy főződ vagy sütöd a kukoricát, ügyelj rá, hogy a lehető legfrissebb csöveket válaszd. Hogy mennyire friss, azt úgy állapíthatod meg a legkönnyebben, ha megnyitod a kukorica héját, majd a körmöddel egy kicsit megnyomkodod a szemeket. Ha levet eresztenek, akkor igazán friss egyeddel van dolgod, ha nem, érdemes tovább keresgélned, míg meg nem találod számodra a tökéletes darabokat. Érdemes emellett a kukorica bajszát is megnézned, ha száraz, inkább ne tedd be a kosaradba, mert hiába főzöd majd hosszasan, sajnos nem fog megpuhulni.

Olvasd el ezt is!
A főtt kukorica kalóriatartalma nem is olyan kevés, de mégis kit érdekel, ha ilyen finom?

Grillezett vajas kukorica

Ideális esetben a kukorica grillezését szabad tűzön a legjobb elvégezni, de szerencsére otthon is elkészíthető a négy fal között, ha van egy jó elektromos grillsütőd, serpenyőd vagy tepsid. A grillkukoricát aztán azzal turbózhatod fel, amivel csak szeretnéd! Sütés előtt betekerheted baconbe, sütés után megkenheted fűszeres majonézzel, majd beleforgathatod jóféle aromás kemény sajtba, de egy egyszerű friss zöldfűszeres meghintés is csodákat művel vele, ha előtte megkened egy kis olívaolajjal vagy vajjal. Jól illik hozzá a kapor, a bazsalikom, a kakukkfű, a petrezselyem és a koriander is. De térjünk is rá a mi családi kedvencünkre: a grillezett vajas kukoricára!

A grillezett kukorica fűszervajjal egy igazi könnyű nyári fogás, amit mindössze húsz perc alatt összedobhatsz.

Ez igazán nem sok idő, de elárulom, hogy ennél jóval kevesebb idő alatt fogy majd el ez a remek nyári étel – függetlenül attól, mennyit is készítettél belőle. Jöhet a recept?

Olvasd el ezt is!
A kalória nem a barátod? Akkor a dinnye az lesz!
Nézd meg a galériánkat - 3 kép
Grillezett vajas kukorica lépésről-lépésre
Olvasd el ezt is!
5 szokatlan sárgabarackos recept, amit eddig biztosan nem próbáltál