A tökéletes reggeli: indítsd a napot granolával!
Reggelente olyan édes finomságra vágysz, amit pikk-pakk elkészíthetsz, egészséges, és hosszú időre feltölt energiával? Iktasd be az étrendedbe a granolát!
Zabkása-rajongók vagyunk, hiszen ez az az étel, ami gyorsan elkészül, variációkban a határ a csillagos ég, ráadásul nagyon egészséges is. Ha te is hasonlóképp vagy ezzel, akkor készülj, mert újabb függőség van a láthatáron: a granola-függőség!
Mi az a granola?
Az 1800-as évek elején Dr. Sylvester Graham tiszteletesnek elege lett a korabeli étkezési szokásokból, mert biztos volt abban, hogy a húsmentes étkezés lenne a szellemi frissesség kulcsa. Ő volt az, aki kikísérletezte a fehér lisztnél sokkal egészségesebb Graham-lisztet, aminek kissé mogyorós íze lett a későbbi müzlik alapja. Míg Európában többnyire csak a müzlit ismerik, Amerikában az aszalt gyümölcsökből, magvakból és gabonából összeállított sült müzli, azaz granola hamar népszerű lett és azóta is töretlen sikert arat.
Minden tápanyag benne van
A granola azért is tökéletes reggeli, mert minden tápanyag ott van benne: szénhidrát, fehérje és zsír. Ha granolát választasz, fontos viszont megnézni a címkéket, hogy mit is tartalmaznak, mert könnyen bele lehet esni abba a csapdába, hogy az egészségesnek hitt étel valójában tele van adalékanyagokkal és persze kalóriával ,,Vannak már 100 százalékban természetes összetevőkből készült granolák, amik alacsony glikémiás indexűek, gluténmentesek, és csak természetes cukrokat tartalmaznak. A szuper az bennük, hogy lassan felszívódó szénhidrátokból állnak, így nem emelik meg hirtelen a vércukorszintet, és hosszú időre energiát adnak. Ezeknek magas a rosttartalma, az olajos magvak miatt pedig jó zsírokhoz is juttathatjuk velük a szervezetünket”– meséli Csákány Anita, a Viblance granolákat készítő cég táplálkozástudományi szakértője.
Ha kíváncsi vagy, mennyit és hogyan érdemes a granolából fogyasztani, kattints ide, a Shape.hu cikkére!
5 reggeli, amelyet az irodai konyhád mikrójában is elkészíthetsz, méghozzá 5 perc alatt