Így lehet pillanatok alatt megpucolni egy gránátalmát, hogy egy szem se vesszen kárba, közben pedig te sem leszel maszatos

Getty Images
Bíborka

Mutatjuk, hogy lehet mindenféle bosszankodás nélkül meghámozni és megpucolni egy gránátalmát.

Amikor hétköznapi problémákba ütközünk, talán eszünkbe sem jut felmenni a TikTokra vagy a Twitterre, hogy megoldást keressünk rá, pedig a válasz sokszor egyszerűbb, mint gondolnánk. Így van ez a gránátalma pucolásával is, amivel kapcsolatban bizony létezik olyan trükk, ami segít, hogy maszatolás nélkül végezd el a folyamatot. Aki evett már gránátalmát, az tudja, hogy milyen bosszantó, amikor egyesével kell kiszedni a szemeket, miközben minden piros foltos lesz körülöttünk.

De most úgy tűnik, a rémálomnak vége és egy egyszerű trükk elsajátítása után már te is úgy pucolhatod a gránátalmát, mint az igazi mesterszakácsok. Ha ide kattintasz, megtalálod a videót, ami megmutatja a pontos teendőket. Ez pedig nem más, minthogy az alma szára körül kivágsz egy négyzetet, majd ezt lefejted róla. Ezután már tökéletesen látszik, hogy helyezkednek el benne a fehér hártyák, ezek alapján kell bevágnod 6 egyenlő részre az almát. Ha ez is megvan, akkor könnyen szétnyílik a nélkül, hogy rád fröccsenne a leve.

forrás: Getty Images
A gránátalma pucolásának technikáját gyakorolni kell.

Persze a videóban mindez fél pillanat - és még a fáról sem szedték le a gyümölcsöt - azért némi gyakorlás nem árt. Ha elsőre nem sikerül tökéletesen, ne keseredj el, mert bár egyszerűnek tűnhet, kell hozzá némi ügyesség. Van, aki arra esküszik, hogy vízbe kell meríteni a gránátalmát és úgy megpucolni, mert így elkerülhetetlen minden kellemetlenség. Simán lehet, hogy a kettő ötvözése adja a legjobb megoldást. Természetesen a videóban bemutatott módszer sikere azon is fog múlni, hogy mennyire érett az almád, mennyire vékony vagy épp vastag a héja. Egy viszont biztos: akárhogy is hámozod és pucolod meg a gránátalmát, mindenképp megéri.


Egy marék bogyója ugyanis 7 gramm rostot és 3 gramm proteint tartalmaz, ráadásuk a napi C-vitamin bevitel 30%-át is fedezi. Ez a gyümölcs a bőrre és a szívre is jó hatással van, két fontos vegyülete miatt, ráadásul tele van antioxidánssal is. Segít a rák megelőzésében és gyulladásgátló hatással bír, ráadásul még ízületi panaszokra is nagyszerűen hat ez a természetes gyógyszer.

Más piros gyümölcsöt és zöldséget is érdemes fogyasztani, íme a lista:

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
A 7 legtutibb piros gyümölcs és zöldség