Ezt esszük jövőre? Gasztrotrendek 2020-ban

Getty Images
Menyes Barbi

Izgalmas irányzatok kezdenek majd több teret kapni jövőre a gasztronómia terén: a Whole Foods élelmiszerlánc nemrég összeállította 50 munkatárs segítségével, melyek lesznek a fő irányvonalak az étkezésben 2020-ban.

Regeneráló mezőgazdaság

2019 után 2020-ban még több szó esik majd arról, hogyan lehetne népszerűbb ez a koncepció. A hangsúly azon van, hogyan alakítják a gazdálkodók a földhasználatot úgy, hogy mellette az ökoszisztémát is javítsák, miközben jó minőségű élelmiszereket álítsanak elő. A regeneráló mezőgazdaság emellett nemcsak a talaj minőségét képes javítani, de komoly résztvevője a klímaváltozás elleni harcnak.

Növekszik a nyugat-afrikai konyha népszerűsége

Egyre többen esznek 2020-ban Nyugat-Afrikából származó ételeket; a kuszkuszra vagy a búzadarára emlékeztető fonio mellett a teff, a köles, a moringa és a tamarind lesznek ott még sokkal több élelmiszerboltban és étlapon. A tamarind egyébként hüvelyes, de sokféleképp fogyasztják: az érett hüvelyből frissen kivéve gyümölcsként, de többnyire italokat és fűszerkeverékeket ízesítenek vele, illetve a csatnikban is gyakran előfordul.

Olvasd el ezt is!
Debreczeni Dóri hús nélkül, vegán finomságokkal is csúcsformában van

Ha kíváncsi vagy a többi népszerű gasztrotrendre is, kattints a Runner's World cikkére!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Ez történik a testeddel, ha nem eszel elég zöldséget-gyümölcsöt