Az egyszerű csodaszer gyomorpanaszok ellen

unsplash
JOY

Felpuffadtál? Úgy érzed, hatalmas viharok dúlnak a gyomrodban? Ha nincs a közeledben probiotikum, akkor is létezik megoldás!

A legegyszerűbb csodafegyver ugyanis a magyar konyha egyik elképesztően népszerű alapanyaga: a fokhagyma.

Egy 2018-as kutatás szerint ugyanis a fokhagymában lévő prebiotikus rostok szuper hatással vannak a bélrendszeredre.

Most komolyan, a büdös, erős fokhagyma tesz majd csodát a gyomroddal? Nagyon úgy tűnik, hogy igen.

Olvasd el ezt is!
Konyhai hackek a pucolástól a szeletelésig, amik megkönnyítik az életedet - VIDEÓ

Az ok pedig az, hogy a fokhagyma természetesen gazdag inulinban (ez a nem emészthető szénhidrátok egyik fajtája, ami táplálja az emésztőrendszeredben lévő jó baktériumokat). Tulajdonképpen úgy hat rájuk, mint egy üzemanyag, aminek hatására sokkal jobb eredménnyel végzik a munkájukat.

Emellett a fokhagyma antioxidánsokban gazdag, de a szívbetegséget is képes megelőzni.

Az egyetlen bökkenő, hogy minél több hőhatás éri, annál több prebiotikum távozik el belőle, ezért mindenképp érdemes nyersen fogyasztanod, ha gyomorpanaszokkal küzdesz.


Tudtad, hogy a fokhagymát nem csak megenni lehet? Mutatunk néhány érdekes felhasználási módot:

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
6 elképesztő felhasználási mód, amikre eddig nem használtad a fokhagymát