Fekete retek: fantasztikus rost és vitaminbomba, nagy hiba kihagyni az étrendből!
Egyre kevesebb az idényzöldség a tél közeledtével, ám a hideg hónapokban az egyik mentsvár a fekete retek. Elképesztő mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz! A Runner's World magazin írása.
A fekete retek a retekfélékhez tartozik, ám a pici, rózsaszín hónapos retekkel nem vetekedhet a népszerűségben - azt is mondhatnánk, hogy elhanyagoljuk, ami nagy hiba. Gyógyhatásait évezredek óta ismerik, főleg Európában és Ázsiában fogyasztják. Érdemes megkedvelned - már csak a kövekezők miatt is!
Hasznos a májnak!
A fekete retek gazdag a glutatoin nevű antioxidánsban, amely rendkívül fontos az egészséges máj számára: erősíti a májat, segíti a májsejtek helyes működését, regenerációját!
Rengeteg C-vitamint tartalmaz
A C-vitamin csökkenti a szervezetünk oxidatív stressz szintjét, erősíti az immunrendszert, és hatékony a rák, a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór megelőzéséhez.
Kiváló immunerősítő
Nagy mennyiségű magnéziumot és C-vitamint tartalmaz, ami különösen fontos a fehérvérsejtek termelődéséjhez és az immunrendszer erősítéséhez.
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!
10 alacsony szénhidrát tartalmú zöldség