Miért is kellene minden futónak diót ennie? Máris eláruljuk!

Unsplash/ NordWood Themes
Runner's World/Barbi

A magféleségek zöme rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul nagy előnyük még, hogy az elkészítéssel sem kell bíbelődni. Kivéve, ha pirítva ennéd - ami a diónak kifejezetten jót tesz! A Runner's World írása.

Egy kis marék dió pár gerezd almával minden uzsonnára vagy tízóraira tökéletes, ahogy az is, ha a salátáidat mindig egy kis pirított dióval dobod fel.

De miért is olyan szuper őszi finomság a dió, különösen azoknak, akik sokat sportolnak?

Olvasd el ezt is!
Futókonyha: a zsírok (is) a barátaink

A diónak magas az Omega-3 zsírtartalma, ezek a zsírok segítenek csökkenteni a gyulladásokat azáltal, hogy természetes gyulladáscsökkentő vegyületeket állítanak elő, amelyek elősegítik a test gyorsabb gyógyulását, emellett csökkentik az edzés utáni izomlázat is.

Mivel a szervezet sajnos nem tudja előállítani az Omega-3 zsírsavakat, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő étrendet kövessünk, és olyan fogásokat együnk, amik bővelkednek Omega 3-ban:

A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Az 5 legegészségesebb magféleség