Miért is kellene minden futónak diót ennie? Máris eláruljuk!
A magféleségek zöme rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul nagy előnyük még, hogy az elkészítéssel sem kell bíbelődni. Kivéve, ha pirítva ennéd - ami a diónak kifejezetten jót tesz! A Runner's World írása.
Egy kis marék dió pár gerezd almával minden uzsonnára vagy tízóraira tökéletes, ahogy az is, ha a salátáidat mindig egy kis pirított dióval dobod fel.
De miért is olyan szuper őszi finomság a dió, különösen azoknak, akik sokat sportolnak?
A diónak magas az Omega-3 zsírtartalma, ezek a zsírok segítenek csökkenteni a gyulladásokat azáltal, hogy természetes gyulladáscsökkentő vegyületeket állítanak elő, amelyek elősegítik a test gyorsabb gyógyulását, emellett csökkentik az edzés utáni izomlázat is.
Mivel a szervezet sajnos nem tudja előállítani az Omega-3 zsírsavakat, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő étrendet kövessünk, és olyan fogásokat együnk, amik bővelkednek Omega 3-ban:
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!
Az 5 legegészségesebb magféleség