Párold, süsd, szeresd - egyél sokkal több zöldbabot!

Unsplash/ Meghan Schiereck
Runner's World/ Barbi

Nem "divatos" élelmiszer, ám annál hasznosabb a zöldbab, aminek az őszi fogások között is ott lenne a helye. A Runner's World írása.

A zöldbab pont az az élelmiszer, amit időnként elkészítünk 1-1 főzelék vagy leves formájában, ha épp látunk a zöldségesnél frissen, veszünk belőle egy keveset köretnek. Pedig érdemes lenne ennél többször fogyasztani, sőt, tényleg beiktatni az étrendünkbe, mert annak ellenére, hogy nem szuperzöldség, nincs extramagas tápanyagtartalma - folsavban azért bővelkedik -, rengeteg hasznos hatása van a szervezetünkre.

Fuss és Főzz

A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!

 

4995 Ft 3995 Ft

Megnézem

Diétázóknak tökéletes

Zsírtartalma nulla, egy adagban körülbelül 35 kalória van, tehát teljesen minimális - így köretnek elkészítve hús mellé abszolút tökéletes, és nagyon kalóriaszegény választás, ha épp leadnál néhány kilót.

Jót tesz a szívnek, az érrendszernek

Koleszterint egyáltalán nem tartalmaz. Bár a testnek szüksége van némi koleszterinre az egészséges sejtnövekedéshez, a túl sok is nagyon káros - ez ugyanis zsírlerakódások kialakulásához vezethet az artériákban, ami csökkentheti a szív és az agy vérellátását, akár szívrohamot vagy szélütést is okozhat.

Egy csésze nyers zöldbabban 2,7 g rost található, főzve 4 g, részben oldható rostot tartalmaz, ami hozzájárulhat az LDL vagy az úgynevezett rossz koleszterin csökkentéséhez - ezzel jótékony hatása lesz a szívre is!

Olvasd el ezt is!
Miért fontos odafigyelni a koleszterinszintre?

A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
Ételek, ha épp utálod a salátákat