Ettél már csicsókát? Ideje, hogy kipróbáld!

getty images/westend61
Menyes Barbi

Azon vagyunk, hogy minél színesebben táplálkozz- próbálj ki új ízeket, zöldségeket, szokatlanabb alapanyagokat. A csicsóka most igazi szezonális élelmiszer - ne feledkezz meg róla!

Bár évtizedek óta foglalkoztat az egészséges táplálkozás, a csikókát az első gyermekem születése után ismertem csak meg - amikor megpillantottam a hozzátáplálási táblázatban. Megvettem, elkészítettem, és a gyerek imádta - aminek iszonyatosan örültem, mert tömve van hasznos tápanyagokkal.

Most már inkább olyan vele a viszonyom, mint a kelbimbóval: fogyasztom, de nem napi szinten, de ki nem hagynám az őszi-téli ételek közül - főleg a következők miatt!

Fuss és Főzz

A sportolók életében rendkívül fontos a megfelelő táplálkozás, hogy edzés terved valóban teljesülni tudjon. A Fuss & Főzz a Runner’s World Magazin hasábjain megjelent legjobb recepteket tartalmazza!

 

4995 Ft 3995 Ft

Megnézem
forrás: Getty Images/Aniko Hobel

Hasznos szénhidrátforrás

Az Észak-Amerikából származó növény íze leginkább a burgonyára emlékeztet, bár annál azért lényegesen édesebb. A növény gumójának háromnegyede szénhidrát, de tartalmaz még rostot, fehérjét, és nagyon minimális mennyiségű zsírt. Emellett C és B-vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot, cinket és foszfort is. Ám legfőbb erénye az inulintartalom.

A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 alacsony szénhidrát tartalmú zöldség