Sok pénzt spórolhatsz, ha a spájz helyett a hűtőben tartasz bizonyos ételeket

pexels.com
Joy.hu

Ideje kicsit átrendezni a dolgokat a kamrában.

Bevásárlás után te is csak bevágod a dolgokat a spájzba, és csak a legromlandóbbakat pakolod be egyből a hűtőbe? Ne csodálkozz, ha rád romlanak az ételek! Mutatjuk, melyik az a hat, amelyiket érdemes inkább hidegben tárolnod.

Olvasd el ezt is!
A hét edzéstippje: mely gyakorlatokkal lehet a legtöbb zsírt elégetni?

1. Diófélék

Te is éreztél már festékszagot a kamrában, pedig azt aztán sosem szoktál ott tárolni? Könnyen lehet, hogy a romlott diófélék a felelősek a kellemetlen szagért, érdemes inkább bedobnod őket a hűtőbe, úgy akár egy évig is elállhatnak.

2. Szárított gyümölcsök

Egy bontott zacskó körülbelül 3-6 hónapig bírja, de 3-4 fokon akár egy évig is fogyasztható marad a szárított gyümölcs.

3. Vörösbor

Az okosok szerint 13 Celsius fokon érdemes fogyasztani ezt az italt. A vörösbornak nem tesz jót a nagy meleg, úgyhogy inkább dobd be a hűtőbe és fél órával fogyasztás előtt vedd ki.

Olvasd el ezt is!
Ezt árulja el a nyelved színe az egészségedről

4. Érett avokádó

A konyhapulton csak pár napig bírja, de ha egy kicsit hidegebb környezetbe kerül, akár tíz napig is eláll.

5. Érett banán

A banánnal ugyanez a helyzet, megspórolhatsz egy kis pénzt, ha bedobod a frigóba, mert úgy pár nappal meghosszabbíthatod az élettartamát. A héja lehet, hogy barnább lesz egy kicsit, de belül ugyanolyan friss marad.

6. Kukorica

Akkor jársz a legjobban, ha egyből a vásárlás után megfőzöd, de ha erre nincs lehetőséged, akkor tedd bele egy zacskóba, majd a hűtőbe, így meg fogja őrizni az édeskés ízét.

És ezt olvastad már?

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Zöldségek és gyümölcsök, amiket ne a hűtőben tárolj

A cikk eredetileg a menshealth.hu oldalon jelent meg.