Van pár kiváló érvünk a rendszeres olívabogyó fogyasztás mellett!
Naná, hogy érdemes beiktatni az étrendünkbe - de mire is jó az olívabogyó, és mire figyeljünk a vásárlásakor?
Mik azok az olajbogyók?
Az olajbogyó kicsi, ovális formájú gyümölcs, közepén az ehetetlen maggal, amelyet hagyományosan a Földközi -tengeren, de ma már a világ számos országában is termesztenek. Változatos zöld és fekete árnyalatokban kapható, attól függően, hogy mikor szedik őket - a zöld éretlen és fekete teljesen érett.
Miután leszedték, az olajbogyóból vagy olívaolajat készítenek, vagy pácolják, mert ha ez elmarad, akkor nehezen tudnánk elfogyasztani a keserű íz miatt. A fekete olajbogyó egyébként általában kevésbé keserű, mint a zöld olajbogyó.
Az olajbogyót sóoldattal, száraz sóval vagy vízzel lehet pácolni, ez befolyásolhatja az ízüket. Néha az olajbogyót lúggal pácolják, amely eljárás során a nyers olajbogyót áztatják lúgoldatban. Ezt általában a nagyobb kereskedelmi olajbogyó-termelők alkalmazzák, és többnyire nem tüntetik fel az élelmiszerek címkéin, így nehéz eldönteni, hogy ezt az eljárást alkalmazták -e vagy sem.
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!
Mennyei saláták, amiket dobj fel gyümölcsökkel!