Van pár kiváló érvünk a rendszeres olívabogyó fogyasztás mellett!

Pexels.com/Kaboompics
Runner's World

Naná, hogy érdemes beiktatni az étrendünkbe - de mire is jó az olívabogyó, és mire figyeljünk a vásárlásakor?

Mik azok az olajbogyók?

Az olajbogyó kicsi, ovális formájú gyümölcs, közepén az ehetetlen maggal, amelyet hagyományosan a Földközi -tengeren, de ma már a világ számos országában is termesztenek. Változatos zöld és fekete árnyalatokban kapható, attól függően, hogy mikor szedik őket - a zöld éretlen és fekete teljesen érett.

Miután leszedték, az olajbogyóból vagy olívaolajat készítenek, vagy pácolják, mert ha ez elmarad, akkor nehezen tudnánk elfogyasztani a keserű íz miatt. A fekete olajbogyó egyébként általában kevésbé keserű, mint a zöld olajbogyó.

Az olajbogyót sóoldattal, száraz sóval vagy vízzel lehet pácolni, ez befolyásolhatja az ízüket. Néha az olajbogyót lúggal pácolják, amely eljárás során a nyers olajbogyót áztatják lúgoldatban. Ezt általában a nagyobb kereskedelmi olajbogyó-termelők alkalmazzák, és többnyire nem tüntetik fel az élelmiszerek címkéin, így nehéz eldönteni, hogy ezt az eljárást alkalmazták -e vagy sem.

Olvasd el ezt is!
Te mennyi feldolgozott élelmiszert eszel? Maximum ennyit kellene!
forrás: Pexels.com/Pixabay

A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!

Nézd meg a galériánkat - 3 kép
Mennyei saláták, amiket dobj fel gyümölcsökkel!