Emiatt nem lenne szabad megmosni a csirkét, mielőtt főzni kezdesz
Elképzelhetetlen lenne számodra, hogy ne mosd el a húst főzés előtt? Pedig szakértők szerint jobban jársz, ha nem teszed ezt!
Az örök kérdés, ha csirkét sütnél otthon: vajon meg kell mosni a húst, mielőtt nekilátsz a főzőcskézésnek, vagy jobb, ha nem teszed be a csap alá? Talán nem is sejtetted eddig, de az egészségügyi szakértők szerint nem igazán lenne szabad megmosni a nyers csirkét! Mert bár azt gondolod, hogy ezzel a módszerrel sikerülhet megszabadítanod a baktériumoktól és kórokozóktól, valójában ennek ellenkezőjét érheted el.
Igen, a nyers csirkén valóban találhatók baktériumok, például szalmonella vagy campylobacter, amelyek egyaránt nagyon veszélyesek az emberi szervezetre nézve. Azonban az, hogy lemosod alaposan a csirkét, még nem fogja megszabadítani ezektől a kórokozóktól. Sőt, valójában ezzel csak még inkább elterjeszted őket! A víz ilyenkor szétfröcskölődik a mosogatóba, a pultra, akár a ruhádra is, így olyan helyre kerülhetnek baktériumok, ahol nem is gondolnád.
Az egyetlen mód, ami elpusztítja a csirkén lévő baktériumokat az, ha magas hőfokon alaposan megsütöd. Ugyanez a szabály igaz egyébként minden más húsra, valamint a halra is!
És azt tudtad, hogy mire kell figyelni, hogy a legjobb húst kapd a hentesnél?
Így válaszd ki a legjobb húst a boltban