Emiatt nem lenne szabad megmosni a csirkét, mielőtt főzni kezdesz

Részlet a Viskó c. filmből
Léna

Elképzelhetetlen lenne számodra, hogy ne mosd el a húst főzés előtt? Pedig szakértők szerint jobban jársz, ha nem teszed ezt!

Az örök kérdés, ha csirkét sütnél otthon: vajon meg kell mosni a húst, mielőtt nekilátsz a főzőcskézésnek, vagy jobb, ha nem teszed be a csap alá? Talán nem is sejtetted eddig, de az egészségügyi szakértők szerint nem igazán lenne szabad megmosni a nyers csirkét! Mert bár azt gondolod, hogy ezzel a módszerrel sikerülhet megszabadítanod a baktériumoktól és kórokozóktól, valójában ennek ellenkezőjét érheted el.

Olvasd el ezt is!
Kísérlet: még a hentesnél is a rosszabb húst kapom, amikor nem vagyok kirittyentve

Igen, a nyers csirkén valóban találhatók baktériumok, például szalmonella vagy campylobacter, amelyek egyaránt nagyon veszélyesek az emberi szervezetre nézve. Azonban az, hogy lemosod alaposan a csirkét, még nem fogja megszabadítani ezektől a kórokozóktól. Sőt, valójában ezzel csak még inkább elterjeszted őket! A víz ilyenkor szétfröcskölődik a mosogatóba, a pultra, akár a ruhádra is, így olyan helyre kerülhetnek baktériumok, ahol nem is gondolnád.

Az egyetlen mód, ami elpusztítja a csirkén lévő baktériumokat az, ha magas hőfokon alaposan megsütöd. Ugyanez a szabály igaz egyébként minden más húsra, valamint a halra is!

Olvasd el ezt is!
Megfejtettük a KFC mennyei fűszerkeverék receptjét

És azt tudtad, hogy mire kell figyelni, hogy a legjobb húst kapd a hentesnél?

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Így válaszd ki a legjobb húst a boltban