Az alábbi ételeket soha nem lenne szabad lefagyasztani

pexels
Nóri

Nem lehet bármit büntetlenül bevágni a mélyhűtőbe, van amiből csak gusztustalan kásás massza marad, ha újramelegíted. Mutatjuk, mely ételekről van szó.

A marthastewart.com szerint egyes ételek egyáltalán nem fagyaszthatók le, tudniillik léteznek olyan összetevők, amelyek a felengedés után nem csak ízükben, állagukban is negatívan módosulnak.

"Általánosságban elmondható, hogy bármi, ami tejjel vagy nagyon magas víztartalommal rendelkezik, nem fog jól működni fagyasztás után."

- mondja Palak Patel, a Kulináris Oktatási Intézet séfje.
Olvasd el ezt is!
Százból egy tudja csak helyesen: hogyan pakoljuk meg a hűtőt?

"Ezeknek az összetevőknek vagy azoknak az receptúráknak a fagyasztása, amelyek középpontjában ezek az alapanyagok szerepelnek, csalódást fognak okozni."

Patel arra is emlékeztet minket, hogy a fagyasztott majd kiengedett ételeket soha, semmilyen körülmények között nem szabad újra lefagyasztani.

Következzen most tehát 12 olyan élelmiszer, amely a fagyasztás során minőségét és fogyaszthatóságát vesztik.

Nézd meg a galériánkat - 12 kép
Élelmiszerek, amiket soha ne fagyassz le
Olvasd el ezt is!
Nem csak az alufóliát tilos betenni a mikróba – 7 dolog, amit jobb, ha nem melegítesz

marthastewart.com