Egy szuper lifehack, hogy ezerszer tovább frissek maradjanak a gyümölcsök és a zöldségek a hűtőben
Megveszed a zöldségeket, gyümölcsöket a zöldségesnél vagy egy szupermarketben, bedobod őket a hűtőbe vagy a kamrába, majd mérges vagy, hogy pár nap után már nincsenek épp csúcsformában? Próbáld ki a következő trükköt!
Imádjuk a friss, roppanós zöldségeket, gyümölcsöket, de sajnos ez az állapot sosem tart túl sokáig, ha csak bevágod őket a hűtőbe a vásárlás után.
Ám van egy remek trükk, amit ha eddig nem ismertél, most tényleg itt az ideje, legalábbis egy ausztál anyuka, Rachel, a Mums Who Cook and Bake oldal bloggere szerint. Rachael szerint a legeslegjobb módszer, ha a zöldséget, gyümölcsöt egy percig ecetbe áztatod, utána lemosod, és mehet is be a hűtőbe.
Rachel ezt a trükköt alkalmazza a bogyós gyümölcsöknél, ám az ecetezés utáni vizes átmosás után ügyel arra, hogy az ételek tökéletesen megszáradjanak, mielőtt hűtőbe kerülnek.
Rachel szerint az is remek ötlet, ha telerakod a megvásárolt gyümölcsökkel, zöldségekkel a mosogatót, teleengeded annyi vízzel, hogy ellepje őket, ebbe mehet az ecet, és áztatod őket picit. Ecet helyett akár szódabikarbónát is használhatsz - ez is segít elpusztítani a baktériumokat.
Jó kis trükk, ugye? Tényleg érdemes kipróbálnod, hiszen az ecet csodákra képes a konyhában!
Filléres csodaszer: mi mindenre jó az ecet a háztartásban?