Cseréld le a mogyorót pekándióra - csodás hatásai lesznek!
A natúr magféleségek fantasztikus nassolnivalók, tele vannak vitaminokkal, jó zsírokkal, ásványi anyagokkal. Ám érdemes ezekből is többfélét fogyasztani! A Runner's World írása.
Kóstoltad már a pekándiót? Az Észak-Amerikában honos, a diófélék családjába tartozó magféleség rengeteg flavonoidot tartalmaz, ami egy antioxidáns ezernyi jótékony hatással: gyulladáscsökkentő, véd a szabad gyökök káros hatásaitól, hasznos a rák megelőzésében.
A pekándió emellett remek rostforrás, kiemelkedő a réz, tiamin és cink tartalma is. Ez azért fontos, mert a réz nagyon kell az idegsejtek működéséhez, az immunerősítéshez és a vörösvértestek termelődéséhez. A tiamin vagy a B1-vitamin elengedhetetlen a szénhidrátok energiává történő átalakításához, a cink pedig a sejtnövekedéshez, az agy működéséhez és a sebgyógyuláshoz szükséges.
A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!
Az 5 legegészségesebb magféleség