Cseréld le a mogyorót pekándióra - csodás hatásai lesznek!

getty images
Runner's World/Barbi

A natúr magféleségek fantasztikus nassolnivalók, tele vannak vitaminokkal, jó zsírokkal, ásványi anyagokkal. Ám érdemes ezekből is többfélét fogyasztani! A Runner's World írása.

Kóstoltad már a pekándiót? Az Észak-Amerikában honos, a diófélék családjába tartozó magféleség rengeteg flavonoidot tartalmaz, ami egy antioxidáns ezernyi jótékony hatással: gyulladáscsökkentő, véd a szabad gyökök káros hatásaitól, hasznos a rák megelőzésében.

A pekándió emellett remek rostforrás, kiemelkedő a réz, tiamin és cink tartalma is. Ez azért fontos, mert a réz nagyon kell az idegsejtek működéséhez, az immunerősítéshez és a vörösvértestek termelődéséhez. A tiamin vagy a B1-vitamin elengedhetetlen a szénhidrátok energiává történő átalakításához, a cink pedig a sejtnövekedéshez, az agy működéséhez és a sebgyógyuláshoz szükséges.

forrás: GettyImages

A cikk a Runner's World oldalán folytatódik!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Az 5 legegészségesebb magféleség