Fogadjunk, hogy te sem tudtad, miért olyan nehéz leszedni néhány tojás héját

Getty Images
Menyes Barbi

Mindent úgy csinálsz, ahogy a nagy könyvben meg van írva, amikor tojást főzöl - mégis olykor belefutsz abba, hogy rengeteg fehérjét elpazarolsz, mert egyszerűen képtelen vagy leszedni a tojásról a héját? Eláruljuk, mi az oka!

Bár még mindig sokan gondolják, hogy a tojás a felelős többek között a magas koleszterinszintért, valójában azon túl, hogy fontos fehérje és zsírforrás, nagyon hasznos étel a tojás és a belőle készült variációk:

  • Segít kiegyenlíteni a testben a jó és a rossz koleszterin szintjét.
  • Erősíti az immunrendszert az aminosav tartalma miatt.
  • Szebb lesz tőle a bőröd, a hajad, és javítja a látást.
  • Hatékonyabb lesz tőle a fogyás is!

Szóval nem kérdés, hogy hetente párszor tényleg érdemes tojást enni - persze csak ha túl tudsz lépni egy elég bosszantó dolgon a tojással kapcsolatban...

Olvasd el ezt is!
Cseresznyés frittata – futás utáni fehérje és szénhidrát töltéshez
forrás: GettyImages

Biztosan feltűnt már, hogy amikor főtt tojást készítesz, gyakran nagyon nehéz eltávolítani a tojás héját, és ha épp nincs türelmed ahhoz, hogy hosszú percekig szedegesd le róla a héjakat, akkor bizony a tojás egy része kárba vész.

Tudod, mi ennek az oka? A válasz ott van a Runner's World cikkében!

Nézd meg a galériánkat - 9 kép
Szuper fehérjeforrások hús helyett