Nézd meg a galériánkat - 9 kép
Szuper fehérjeforrások hús helyett
Fogadjunk, hogy te sem tudtad, miért olyan nehéz leszedni néhány tojás héját
Egészség, Táplálkozás2019. november 8. #egészség#Táplálkozás#Galéria#étrend#tojás#főzés#tojás héja
Getty Images
Mindent úgy csinálsz, ahogy a nagy könyvben meg van írva, amikor tojást főzöl - mégis olykor belefutsz abba, hogy rengeteg fehérjét elpazarolsz, mert egyszerűen képtelen vagy leszedni a tojásról a héját? Eláruljuk, mi az oka!
Bár még mindig sokan gondolják, hogy a tojás a felelős többek között a magas koleszterinszintért, valójában azon túl, hogy fontos fehérje és zsírforrás, nagyon hasznos étel a tojás és a belőle készült variációk:
- Segít kiegyenlíteni a testben a jó és a rossz koleszterin szintjét.
- Erősíti az immunrendszert az aminosav tartalma miatt.
- Szebb lesz tőle a bőröd, a hajad, és javítja a látást.
- Hatékonyabb lesz tőle a fogyás is!
Szóval nem kérdés, hogy hetente párszor tényleg érdemes tojást enni - persze csak ha túl tudsz lépni egy elég bosszantó dolgon a tojással kapcsolatban...
forrás: GettyImages
Biztosan feltűnt már, hogy amikor főtt tojást készítesz, gyakran nagyon nehéz eltávolítani a tojás héját, és ha épp nincs türelmed ahhoz, hogy hosszú percekig szedegesd le róla a héjakat, akkor bizony a tojás egy része kárba vész.
Tudod, mi ennek az oka? A válasz ott van a Runner's World cikkében!