A trükk, amivel mindig lehet otthon fogyasztásra kész avokádód

unsplash.com
Bellák Dóra

Biztos nem gondoltad volna, de ezzel a trükkel sokáig tarthatsz otthon avokádót anélkül, hogy megromoljon.

Olvasd el ezt is!
3 villámgyors recept 3 alapanyagból a home office napok megmentésére

Minden bizonnyal mindenki tapasztalta már az örök problémát, hogy mikor is kapjuk el azt a rövidke időszakot, amikor az avokádó megfelelő érettségi állapotban van. Általában nagyon keményen vásároljuk, aztán mikor kivárnánk hogy megérjen, már csak a punnyadt, félig bebarnult avokádót találjuk. Hogy ez ne történjen meg többé, mutatunk egy trükköt, hogy mindig legyen otthon ehető avokádód!

Tudtad?


Vásárlásnál könnyen megbizonyosodhatsz róla, hogy érett vagy már túl érett terméket teszel-e a kosárba. Válaszd ki a neked legszimpatikusabb darabot, majd keresd meg a szárát! Óvatosan távolítsd el róla és nézd meg milyen színű alatta. Ha barna, akkor biztos lehetsz benne, hogy túlérett és már belül elkezdett barnulni. Ha zöld, mehet a kosárba, ha pedig nehezen jön le a szár maradék, tuti, hogy éretlen terméket vásárolsz, így biztos hogy várnod kell az elkészítésével. Ezzel a tippel biztosan elkerülheted azt a szituációt, amikor hazaérve felvágod és csak barnult, rosszabb esetben rothadt gyümölcsöt találod.

Ha sikerült bevásárolni egy nagyobb adagot és hosszabb távra szeretnéd eltenni, létezik egy igazán egyszerű trükk és ez nem más, mint a fagyasztás! Semmi másra nem lesz szükséged pluszban, csak egy légmentesen záródó zacskóra, na meg persze a fagyasztóra. Vágd félbe óvatosan az avokádókat, majd elforgatva válaszd ketté! Ezután távolítsd el a egy késcsapással a magokat és egy kanál segítségével nyúlj a héj és a hús közé, hogy egy mozdulattal kiemelhesd az egészet. Ami benne maradt a héjában, csak simán kapard ki és tedd a mag régi helyére. Ezután a felsorakoztatott kis sereg mehet is a zacskóba, amiből lezárás előtt próbáld meg a legtöbb levegőt kiszedni. Egyszerű nem?

Plusz tudnivalóként érdemes megemlíteni, hogy az állaga kiolvasztás után megváltozik, de ettől ne ijedj meg, ugyanolyan finom, csak a benne megfagyott víztől kásásabb. A legjobb guacamole vagy smoothie alapanyag lesz belőle!

Olvasd el ezt is!
Pofonegyszerű de különleges fogás az avokádóvaj – videó recept

Ha a tálalás alatti barnulást szeretnéd elkerülni, akkor a galériánkban található trükkök a segítségedre lehetnek!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Így védd meg a már felvágott avokádót a barnulástól!