A legjobb fermentált ételek a jobb emésztésért

Unsplash/Monika Grabkowska
Runner's World/Barbi

Ha odafigyelsz a táplálkozásodra, nagyon fontos, hogy ne csak a kalóriákat nézd, a szénhidrát-zsír-fehérjetartalmat, de olyan ételeket is fogyassz, amik tényleg jó hatással vannak a bélrendszerre! A Runner's World írása.

Az erjesztés, a fermentálás egy olyan folyamat, melynek során oxigén nélküli környezetben szénhidrátokból alkohol vagy sav jön létre, ezt a folyamatot pedig élesztőgombák vagy baktériumok végzik. Ez nemcsak az élelmiszerek tartósítását segíti elő, hanem az erjesztett ételek fogyasztása is növelheti a bélben található hasznos baktériumok vagy probiotikumok számát.

A probiotikumoknak számos egészségügyi előnye van: javítják az emésztést, az immunrendszer működését, segítik a fogyást. A következő fermentált ételeket mindenképp érdemes lenne felvenned a listádra, és ha eddig nem tetted, mostantól edd őket rendszeresen!

Olvasd el ezt is!
A hét táplálkozási tippje: Edd ezeket a kajákat probiotikumok helyett!
Nézd meg a galériánkat - 8 kép
Fermentált ételek, amiket egyél gyakrabban!