A 15 legtutibb náthaűző étel, amit érdemes ősszel rendszeresen fogyasztani

Getty Images
Nedjalkov Beáta

Betegnek lenni a legrosszabb. A köhögésen és az orrduguláson kívül a a megfázás vagy az influenza egyik leggyakoribb tünete az étvágytalanság. Náthásan viszont még fontosabb, hogy megőrizd az energiaszintedet, ezért összeszedtük azokat a finomságokat, amiket betegen mindenképpen érdemes fogyasztani - sőt még a betegségmegelőzésben is segítséget nyújtanak.

Lehet, hogy sokkal egyszerűbb rendelni valamit, vagy a spájzban lévő zacskós ételek között keresgélni, de a legyengült szervezetnek különösen fontos, hogy vitaminokban és tápanyagokban gazdag ételekkel tápláld, és ne feledkezz meg a fehérjefogyasztásról nem. Sajnos a legtöbb gyors étel főleg egészségtelen szénhidrátokban bővelkedik, így összeszedtük azokat az ételeket, és alapanyagokat, amikből betegen célszerű válogatni.

Betegen érdemes kerülni a koffeint, az alkoholt, és a zsíros, nehezen emészthető ételeket is, mint például a rántott szeletet, de a puffasztó hatású és túlságosan magas rosttartalmú alapanyagok se kerüljenek ilyenkor a tányérodra.

Helyette a következő finomságokból válassz:

1. Póréhagyma: az egyik legjobb hagymaféle, ami segít gyorsan száműzni a baktériumokat

2. Kefír: az emésztés támogatója, ami antibiotikum mellé nagyon jót tesz a gyomornak, de erősíti az immunrendszert is

3. Dió: D-vitaminban gazdag, jótékony zsírok horfozója

4. Pirítós kenyér: könnyebben emészthető, mint egy szelet friss, kovászos kenyér, betegen inkább ezt válaszd a tea mellé

5. Zsíros halak: például a lazac, ami segít gyorsabban gyógyulni és immunerősítő

További egészséges, tápláló és immunerősítő ötletekért pedig lapozd végig a galériánkat!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
10 immunerősítő étel megfázás esetére