Mindenki nyissa ki a szemét: ezért látható most rengeteg nő Facebookján a "Me too" kifejezés

Izabella

Te is láttad már?

Egyre több nő Facebook-státuszában jelent meg a napokban a "Me too", azaz az "Én is" kifejezés. Ez sajnos nem egy új játék vagy divatőrület a Facebookon, hanem komoly és fontos ügyre hívja fel a figyelmet.

Bombaként robbant a hír, hogy az ismert hollywoodi producer, Harvey Weinstein számos nőt zaklatott, molesztált szexuálisan. Jó pár híresség állt nyilvánosság elé, és osztotta meg, miket művelt vele Weinstein.

Olvasd el ezt is!
11 ismert személy, aki már a nyilvánosság elé állt a Harvey Weinstein-ügyben

Nem csak Hollywoodban, a sztárok között történik ilyesmi, a mindennapokban is rengeteg nőt, lányt, de még fiúkat és férfiakat is ér zaklatás. Erre igyekszik felhívni a figyelmet a Facebookon a Me too kampány.

Nők, akiket szintén zaklattak már vagy szexuális erőszak áldozatai voltak, és nem félnek megosztani a világgal, kiírják, hogy Me too, amellyel azt jelzik, ők is átéltek ilyen borzalmakat. Civil nők mellett több sztár is ilyen módon nyilatkozott, meglepve ezzel sokakat.

A Me too-t kiíró nők remélik, sokakhoz eljut az üzenet, és hamarosan tényleg keményebben lép fel a világ a szexuális bűnözők ellen.

Ha arról értesülsz, hogy ismerősödet érzelmileg vagy épp szexuálisan molesztálják, zaklatják, bántalmazzák, ne félj segítséget nyújtani vagy kérni a számára!

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
Még hogy miniszoknya... Egy fotográfus megörökítette, milyen ruhákat viseltek ezek a nők, amikor szexuálisan bántalmazták őket
Olvasd el ezt is!
Charlize Theron őszintén beszélt arról, milyen volt egy alkoholista apa mellett felnőni