11 ismert személy, aki már a nyilvánosság elé állt a Harvey Weinstein-ügyben

Tóth Csilla Rebeka

Persze sokkal többen vannak ennél, de mi most kiválogattuk a legfontosabb megszólalásokat. Nagy vonalakban azt is összefoglaljuk, hogy mi történt az elmúlt évtizedek talán legfontosabb szexuális zaklatás-botrányában.

Az elmúlt évek legnagyobb hollywoodi botrányának látszik, ami most Harvey Weinstein körül zajlik. Egyáltalán nem csak az okozza a balhét ugyanis, hogy az egyik legnagyobb hollywoodi stúdió alapítója, akinek olyan filmek fűződnek a nevéhez, mint Az angol beteg, a Ponyvaregény vagy A király beszéde, szexuálisan zaklatott nők tucatjait, közülük sokan azért nem kaptak meg filmszerepeket vagy más munkákat, mert ellenálltak neki és hasonló okokból nem mertek nyíltan beszélni sem róla. Hanem az is, hogy valószínűleg több százan érintettek még Weinsteinen kívül. Nem feltétlenül cinkosai a mogulnak, inkább olyan emberek, akik valamilyen módon, vétlenül vagy tevőlegesen a cselekmények résztvevői voltak.

Olvasd el ezt is!
A „csináltasd meg a melled”-től a konkrét zaklatásig – 9 színésznő mesél arról, hogy mennyire durván szexista hely Hollywood még 2017-ben is
forrás: Getty Images
Harvey Weinsteint a cikk hatására elhagyta felesége, Georgina Chapman

Harvey Weinsteint természetesen kirúgták a saját maga által alapított The Weinstein Companytól, ő maga pedig egy magángépen egy európai rehabra menekült (azt persze nem mondta meg, hogy hova).

Most összefoglaljuk a fontosabb állásfoglalásokat a Weinstein-botránnyal kapcsolatban. A galériában szerepelnek áldozatok, akik meg mertek szólalni, és olyan érintettek Hollywoodból, akikkel kapcsolatban felmerülhetett, hogy tudtak róla.

Nézd meg a galériánkat - 11 kép
11 ismert személy, aki már a nyilvánosság elé állt a Harvey Weinstein-ügyben