Ugye, sosem viszed magaddal a fürdőbe a telefonodat? Az egészségedre negatív hatással van, ha igen

Izabella

A mosdóba és a fürdőbe is magaddal viszed a telefonodat? Vigyázat!

Jobb, ha arra a pár percre, amit a mosdóban töltesz vagy épp fürdesz a kádban, a telefonodat egészen messzire teszed magadtól, azaz be se viszed. Bár csábító lehet a vécén is Candy Crush-ozni vagy épp az Instagramot tekergetni, erről jobb, ha leszoksz, hiszen az egészségednek kifejezetten ártalmas lehet.

Gondolj csak bele: a fürdőbe azért mész, hogy megmosd a kezedet vagy az egész testedet, és megszabadulj a piszoktól. Miért is vinnéd magaddal az akaratlanul is piszkos, baktériumokkal teli készüléket erre a helyre?

A vécénél azonban még gázabb lehet a helyzet: miután lehúztad, megfogod a telefonodat, amit nyomkodtál, majd távozol? Oké, hogy ezután kezet mosol, de a telefonoddal mi lesz? Nehéz és körülményes lenne minden ilyen eset után szépen lefertőtleníteni a készüléket, így jobb, ha be se viszed magaddal. Képzeld csak el, hogy a tiszta kezeddel evés közben tekergeted a telefonodat, majd megfogod a szendvicsedet. Hopp, a bacik, amelyeket a mosdóban szedtél össze a telefonodra, máris a kajádba kerülnek.

Csúnya gyomorpanaszokat tudnak okozni a baktériumok, nem érdemes kockáztatni egy gonosz e-coli-fertőzést egy kis telefonnyomkodásért cserében a vécén.

Olvasd el ezt is!
Ezért fontos, hogy mindig harisnyával vagy zoknival vedd fel a cipődet

Van még néhány hely, ahová sosem kellene telefont vinned:

Nézd meg a galériánkat - 12 kép
12 hely, ahova sosem kell magaddal vinned a telefonod
Olvasd el ezt is!
A nap tippje: telefontisztító gép, mert a mobilod koszosabb, mint a vécéd, csak hogy tudd