Ezért fontos, hogy mindig harisnyával vagy zoknival vedd fel a cipődet

Izabella

Ugye, eszedbe sem jut zokni nélkül cipőt húzni?

Sokszor látni olyat, hogy valaki nem húz zoknit a lábára, nehogy kilátszódjon a cipőjéből. Nos, reméljük, te sosem teszel ilyet, ugyanis sokszor figyelmeztetnek rá a szakértők, hogy ezt nem szabad.

Mindig viselj titokzoknit vagy harisnyát a lábbelid alatt! Mostanság egyre többen fordulnak orvoshoz azért, mert lábukon fertőzések alakulnak ki, és nem értik, az mitől lehet. Az esetek legnagyobb részében nem uszoda vagy papucs nélküli szállodai zuhanyozás okozza a gondot, hanem az, ha valaki nem hord pamut zoknit vagy harisnyát.

Hihetetlenül hangzik, de napi két és fél decit izzad naponta egy átlagos láb, ennyi nedvesség pedig pont elég a gombáknak és baktériumoknak, hogy szépen megtelepedhessenek.

Olvasd el ezt is!
Izzadj stílusosan! 11 hipermenő és praktikus hajviselet edzéshez

Amellett, hogy baktériumok telepednek meg, ez a sok izzadság a zokni helyett egyenesen a cipőbe megy, ezért a kedvenc cipőd is jóval hamarabb tökremehet.

Az orvosok azt javasolják, legyen legalább két pár kényelmes cipőd, hogy egyik nap az egyiket, másik nap a másikat tudd hordani, mert akkor van idejük megszáradni rendesen, mire újra felveszed őket. Emellett nagyon fontos, hogy sose viseld a lábbelit zokni nélkül, hogy a lábadat és a cipődet is megóvd.

Tudod, az egészséges láb mindig divat lesz!

Nincs ötleted még, milyen cipőt szerezz be őszre? Segítünk:

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Ezek az őszi cipőtrendek lesznek a legmenőbbek