Kutatók vizsgálták, és itt a válasz: ezt csinálja minden férfi a szakítás után

Getty Images
Kerekes Vivien

Gondoltad volna, hogy ezt teszik a szakítást követően?

Mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról van szó, a szakítás mindenkinek nagyon fájdalmas. Igen, még annak is, aki ránézésre jól van – ha tényleg őszintén szerettétek egymást, ennek hosszú ideig nyoma marad. Biztosan neked is ért már véget kapcsolatod, és tuti, hogy ezt követően kíváncsi voltál arra, vajon az exed hogyan próbál továbblépni.

Egy párkapcsolati szakértő ennek apropóján mesélte el az EliteDaily-nek, mik azok a tipikus dolgok, amiket a srácok megtesznek egy szakítást követően.

Olvasd el ezt is!
5 jel, hogy te jobban szereted a pasidat, mint ő téged

1. Kalandba keverednek

Bármennyire is rossz ezt hallani, a pasik nagy része a szakítás után rögtön megpróbál vígasztalódni egy másik lánnyal – de csak egy kaland szintjén. Persze hamar ráébrednek arra, hogy ez nem megoldás a problémáikra, ráadásul az egyéjszakás kalandok miatt csak még inkább hiányozni kezd nekik a volt barátnőjük.

2. Felkeresnek egy régi exet

A szakítás után szintén gyakori, hogy a pasik felkeresik a régi exeiket vagy legalábbis azokat a nőket, akikkel esetleg szexkapcsolatban voltak. Majdnem hasonló a felállás, mint amikor csak kalandot keresnek, annyi különbséggel, hogy itt esetleg érzelmileg is találnak maguknak támaszt.

3. Más célt keresnek maguknak

Vannak azok a srácok, akik viszont nem akarnak többet randizni, és teljesen elzárkóznak az ismerkedéstől. Ők azok, akik ezt követően például a munkába temetik magukat, azonban hosszútávon emiatt sokkal nehezebben alakítanak ki új kapcsolatot.

4. Idegesek lesznek

Aztán ott vannak azok a pasik, akik a szakítást követően nagyon mérgessé válnak. Elárulva érzik magukat, ezért valamiféle "bosszút" akarnak állni: akár kiteregetik a titkaidat a Facebookon, esetleg gonosz pletykákat terjesztenek rólad.

5. Átgondolja, mi történt

A legegészségesebb módja a szakításnak az, amikor a férfiak időt adnak maguknak és átgondolják, mi ment tönkre a kapcsolatban. Aki a tapasztalatokból képes tanulni, és nem ugrik bele azonnal egy szexkapcsolatba, hanem saját magára fókuszál, sokat tud fejlődni a szakítást követően.

Olvasd el ezt is!
Még jegyben sem járunk, már voltunk párterápián – és mindenkinek ezt javaslom, akinek gondja van!

Persze sokat számít az is, mi volt a szakítás oka. Az emberek többsége például már ezeket is megcsalásnak érzi:

Nézd meg a galériánkat - 10 kép
Nők és férfiak elmesélték: ez náluk már megcsalásnak számít