Egy arckrémfüggő vallomása: 5 hétig nem használtam semmiféle krémet, és ez történt az arcommal!

Menyes Barbi

Ha rendszeresen krémezed az arcodat, akkor biztosan érdekes lesz számodra a következő néhány gondolat!

Olvasd el ezt is!
Te minden nap használsz arckrémet? Akkor most jól figyelj: lehet, hogy épp ezzel teszed tönkre a bőrödet!

Pár hete rábukkantunk egy külföldi női magazinban egy cikkre, amiben egy szakértő azt ecsetelte, milyen pozitív hatásai vannak, ha kiiktatjuk az életünkből a hidratáló krémeket. És úgy egyáltalán, a szakértő szerint teljesen feleslegesen kenjük az arcunkat minden áldott nap. A cikket ti is olvashattátok, az írása közben azonban csak arra gondoltam, milyen rémes lehet arckrém nélkül élni...

Ezt pedig csakis az tudja átérezni, aki rendszeresen keni az arcát.

Én nem tagadom, annak a híve vagyok, hogy jobb megelőzni a ráncokat, mint a kialakulásuk miatt izgulni, így gyakorlatilag 14 éves korom óta használok arckrémeket. Most lehet, hogy őrültnek tartasz, de én ezt láttam otthon: az édesanyám, a nagymamám, sőt, a dédnagymamám is úgy indította a napot, hogy a hidegvizes arcmosás után felvitt egy kis arckrémet. És fantasztikusan néztek ki!

-
Olvasd el ezt is!
8 dolog amit nem tudtál az érzékeny bőrről
Olvasd el ezt is!
Előtte-utána: Drew Barrymore ettől a bizarr arcmaszktól 30 évet öregedett, de a végeredmény...

Én is gyenge, vizes hidratálókat használtam fiatalon, és csak pár éve, a húszas éveim vége óta vásárolok enyhén ránctalanító hatású krémeket. Nekem ez természetesen jön, épp úgy, mint a reggeli kávé vagy a kézmosás. Ha pedig valamikor is kimaradt az ackrém, mert mondjuk elfelejettem vinni magammal az edzésre, máris úgy éreztem, mintha meztelen lennék.

A kihívást azonban bevállaltam: 5 héten át soha nem használtam hidratálót sem reggel, sem este. Ha fontosabb találkozóra mentem, az 5 hét alatt mondjuk négyszer, BB-krémet kentem a smink alá. Heti egyszer leradíroztam az arcomat, és felvittem egy fátyolmaszkkot, ezeken kívül viszont tényleg semmi nem történt a bőrömmel. Ha sminkeltem, azt is a "meztelen" arcomon követtem el, mivel az alapozót nyáron ki nem állhatom.

Olvasd el ezt is!
Beauty-kihívás: Egy hétig minden nap más maszkot tettem fel, íme az eredmény
forrás: GettyImages

Be kell valljam, az első nap borzalmas volt. Valszínűleg pszihésen viselt meg, hogy kimaradt valami a napomból, de jól emlékszem, ültem az irodában a hétfői értekezleten, és csak arra tudtam gondolni, hogy nem érzem jól magam a bőrömben. Az arcomon feszült a bőr, nem is akármennyire, és úgy éreztem, mindenem olyan száraz, mint a papír.

-

Ez az érzés nem is múlt el, amikor pedig a csupasz arcomra vittem fel a korrektort és a púdert, már úgy voltam vele, feladom: rémes érzés volt. De tényleg!

Aztán egy hét után kezdtem megszokni a dolgot. Szerencsém is volt, mert iszonyatosan meleg napok következtek, és amikor kint 38 fok volt, a légkondi nélküli házban örültem, hogy zuhanyzás után kicsit lehűlök, és egy porcikám sem kívánta a krémet. Az 5. hét vége felé közeledve valahogy ismét szárazabbnak éreztem a bőrömet. A kollégáim szerint azonban kifejezetten szebb lett az arcom, főképp azért, mert nem fénylik annyira.

Ez igaz is, mert sajnos hiába vásárolok a bőrtípusomnak megfelelő, minőségi arckrémeket, valahogy mindig fényes marad a bőröm, hiába púderezem. Az arckrém kiiktatásával azonban ez megszűnt!

És hogy az 5 hét után visszatérek-e a krémezéshez? Biztosan mondhatom, hogy igen. Én imádom a krémeket, egyszerűen hozzátartozik ahhoz, hogy komfortosabban érezzem magam a bőrömben.

-

Másrészt pedig tartok attól, hogy ha nem használnék többé semmit, az hosszabb távon igenis meglátszana a bőrömön. Bár tudom, nagyrészt a jó genetikán múlik a dolog, de mégis...

Viszont az biztos, hogy mostantól sokkal többet hagyom pihenni a bőrömet, és reggelente igen, de este nem fogok krémeket használni. Azt tervezem, hogy a hét nagy részében az arclemosás után csupasz bőrrel fekszem le, amikor pedig felteszek valamit, az egy éjszakai arcmaszk vagy mandulaolaj lesz. Szeretném, hogy pihenjen a bőröm, de a reggeleket nem akarom feladni.

Hiszen én arckrémes lány vagyok!

Olvasd el ezt is!
Vigyázat! Ezeket a szépségtermékeket nem szabad naponta használni

Hallottál már az új őrületről, az Emoji acmaszkokról? Tuti, hogy imádni fogod őket!

Nézd meg a galériánkat - 5 kép
Itt is az újabb beauty őrület: Emoji arcmaszkok!