Beauty-kihívás: Egy hétig minden nap más maszkot tettem fel, íme az eredmény

Getty Images
Birta Brigi

Imádok mindenféle challenge-et teljesíteni, mert valahogyan keretet adnak a mindennapjaimnak, és az új célok, azután pedig azok teljesítése őrületes önbizalmat ad.

Olvasd el ezt is!
Tuti te sem kensz ide napvédőt, pedig nagyon könnyen kialakul itt bőrrák!

Ha pedig feladat egy szépség kihívás teljesítése, aminek a végén valóban szebb leszek, akkor kérdem én: miért ne vágnék bele azonnal? Így egy különleges fátyolmaszk challenge-be vetettem bele magam nemrég. A fátyolmaszkok már megőrjítették a világot, a koreai szépségápolásnak pedig alapvető kellékei (és mint tudjuk, a koreai csajok igazán ott vannak a szeren), úgyhogy itt volt az idő, hogy engem is magukba bolondítsanak. Bár bőrtípus tekintetében szerencsés vagyok, nincs sok gondom, a maszkokat mégis imádom feltenni, mert úgy érzem, minden megváltozik a 20 perces hatóidő alatt!

Néha-néha feltettem egy fátyolmaszkot korábban is, de ilyen töményen, egy hétig minden nap másikat még sosem. A chokchok.hu-n akadtam rá a hétnapos szettre, és úgy terveztem, hogy a következő hét első napján kezdek bele. Aha, persze, nem bírtam ki, így már másnap, azaz pénteken feltettem az első darabot.

A szettben mindenféle bőrtípusra volt ajánlott maszk: vízhiányos, problémás vagy öregedő bőrre. A sorrend nem számít, csak az a fontos, hogy mindig tisztítsd meg előtte alaposan a bőrödet, hagyd fent 15-20 percig a maszkot, utána pedig paskold bele az arcodba a maradék hatóanyagot. Így minden nap jutott idő az elmélkedésre, miközben totálisan koncentráltam a szépülésre is.

Éééés akkor bemutatom a maszkokat, aztán pedig elmondom, mit tettek velem!

Nézd meg a galériánkat - 9 kép
7 napos fátyolmaszk kihívás
Olvasd el ezt is!
Előtte-utána: Drew Barrymore ettől a bizarr arcmaszktól 30 évet öregedett, de a végeredmény...

Bevallom, mindig elhittem, hogy genetikailag szerencsés vagyok a bőrtípusomat illetően, ezért előfordult, hogy nem helyeztem az ápolására akkora hangsúlyt. A rengeteg sportolás hatására viszont a pórusaim kitágultak és kissé érzékennyé vált a bőrfelszínem, s ezt a maszkok tökéletesen helyretették.

Nem mellesleg, mindenki megjegyezte, hogy "csak úgy ragyogok"! "Nyaraltál?", "Wellnessezni voltál?" – jöttek a kérdések, én meg csak mondtam, hogy ÁÁÁ, dehogy!

Huh, és ami még boldogabbá tett, hogy ezeket a termékeket természetesen állatokon nem tesztelték. Számomra ez kiemelkedően fontos szempont a szépségtermékek vásárlásakor.