5 furcsa dolog, ami a testedben történik a peteérés során

Getty Images
Kitti

A szervezet működésében mindennek oka van, ilyenek azok az elsőre megmagyarázhatatlan dolgok is, amiket az ovuláció során tapasztalsz!

Olvasd el ezt is!
Eszement tweetek, amik visszahozzák az életkedvedet a piros betűs napokon

Könnyebben lebetegszel

Amikor peteérésed van, a tested bizonyos részein minden csak arról szól, hogy a lehető legkönnyebben megtermékenyülj. Így van ezzel az immunrendszered is! Így hát kevesebb energia és fókusz jut arra, hogy felvedd a harcot a betegségek ellen, és könnyebben el is kapsz különböző fertőzéseket.

A hüvelyváladék megváltozik

Sokkal sűrűbbé válik az állaga, ennek pedig az az oka, hogy hogy a spermának a lehető legjobb feltételeket teremtsen a bejutásra. Olyan lesz nagyjából, mint a tojásfehérje, ami bár undin hangzik, azt jelenti, hogy jól működik a hormonrendszered!

Olvasd el ezt is!
Rémes görcsök kínoznak? 6 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a menzeszéről!

Megnövekszik a testhőmérsékleted

Sok nő onnan tudja, hogy éppen peteérése lesz, hogy megemelkedik nyugalmi állapotban a testhőmérséklete. Te is kipróbálhatod, hogy a ciklusod megfelelő részein reggelente megméred a hőmérsékletedet, és biztosan azt tapasztalod, hogy magasabb, mint általában.

Kipattogsz

Sokan azt hiszik, hogy pontosan akkor jönnek ki a pattanások, mielőtt megjön, pedig ez kicsit korábban, éppen az ovuláció előtt történik meg. Ez csupán a hormonjaid miatt van, és semmilyen problémát nem jelez. Azonban ha hirtelen máshogy/máskor leszel pöttyös, kérdezz rá a dologra a dokidnál!

Jobban kívánod a szexet

Abszolút evolúciós okai vannak: nyilvánvalóan arra ösztönöz a tested, hogy a termékeny időszakodban termékenyülj is meg. Szóval ne lepődj meg, ha ilyenkor folyton letepernéd a párodat!

Nézd meg a galériánkat - 12 kép
A menstruáció 10 stádiuma