Atyaég, itt a jövő: Elájultam az IKEA VR lakberendezőjétől

Kalmár Virág

VR, azaz virtuális valóság élményét adó szemüveget már próbáltam sokszor, hatalmas élmény azzal hullámvasútazni, bejárni távoli tájakat, de amit nemrég, az új katalógusuk bemutatóján éltem át, az nem csak szórakoztatás, az a jövő.

Egy pici gyerekszobában leültem a kanapéra, felvettem a VR szemüveget, és máris egy nagy belmagasságú polgári lakásban találtam magam. Pár másodperces jogi és használati utasítás elfogadása után máris körbenézhettem, megváltoztathattam a fal színét, a bútorok színét, a napszakot... tehát ott voltam teljes valóságban.

Piros legyen a szobám fala vagy inkább kék? Mindezt egy gyerekszobában ülve nézhettem meg.

Persze ez még inkább csak bemutató, de nagyon jól rávilagít arra, hogy pár év múlva egyszerűen beprogramozod a lakásod alaprajzát egy szoftverbe, és ahogy az az IKEA konyhatervező programnál már évek óta szuper jól működik, berendezed. Csakhogy innentől nem az lesz a kunszt, hogy síkban megnézd, hanem hogy tényleg benne légy, körül tudj nézni, lásd a fényviszonyokat, és mire ez működni fog addigra remélhetőleg a webáruház is elindul itthon. (Egyelőre online csak vásárlólista összekészítése van lehetőség)

Update: megtudtuk, hogy az applikáció még idén elérhető lesz a nagyközönség számára, hogy milyen nyelveken még kérdéses, angolul és németül biztosan.

Olvasd el ezt is!
Ezeket SOHA ne tedd be a mosogatógépbe!
Olvasd el ezt is!
Elképesztő luxusvillában él Cindy Crawford! Less be az otthonába!