Ilyen szépen anya még nem beszélt a striáiról! Valahogy így kéne büszkén vállalni a testünket...

@allisonkimmey
K.V.

Mik ezek a csillogó csíkok a hasadon, mami?

Az alábbi beszélgetés egy átlagos anyuka és kislánya között zajlott néhány hónapja a strandon. A kicsi az édesanyja hasáról és a testén fellelhető csíkok felől érdeklődött, és hogy a kíváncsiságát kielégítse, anyukája igazán frappáns és testpozitív szemléletű választ adott a gyereknek. A történetét megosztotta az interneten, azóta pedig több mint 20 millió ember olvasta és kedvelte világszerte. Ez adott lendületet az anyukának arra, hogy önmagunk szeretetéről, a testünk elfogadásáról írjon könyvet más szülőknek, segítve ezzel őket abban, hogy miként kommunikáljanak a gyerekeikkel a témáról.

Olvasd el ezt is!
Vállald büszkén a tested! Ez a nő színesre festett striákkal buzdít erre (többek között)
forrás: @allisonkimmey
Egy kedves illusztráció a Glitter Stripes című könyvből

- Neked miért ekkora a hasad, mami?

- Hogy érted ezt kicsim?

- Ezek a csíkok, ezek mik rajta? (Mutat a hasamon lévő striákra.)

- Ó, ezek? Ezek anya striái.

- Hogy kerültek oda?

- Amikor kicsit nagyobb voltam mint te, hirtelen nagyot nőttem és elkezdtek megjelenni. Néhányuk pedig akkor került oda, amikor a pocakomban voltál. (Kíváncsian nézegeti őket.) Látod milyen fényesek és szikrázóak? Hát nem szépek?

- De, nekem ez tetszik a legjobban, olyan szépen csillog! Nekem mikor lehet ilyenem?

- Ó, majd lesznek neked is ilyenjeid, ha kicsit idősebb leszel szívem!

Nagyon is számít, hogy miként beszélünk a lányainknak a testünkről. Csakis rajtunk áll, hogy később hogyan fognak viszonyulni a saját testükhöz. Folytatni akarjuk a megszégyenítést, amellyel a társadalom megbélyegez, vagy megtanítjuk őket arra, miként tudják magukat elfogadni és szeretni? Én ez utóbbit választom.

-
forrás: @allisonkimmey
Allison a kisfiával a strandon

Allison két gyerek anyukája, és ahogyan saját oldalán is megírta, szinte egész életében küzdött a túlsúllyal. "12 év az életemből kizárólag arról szólt, hogy a méreteimmel foglalkoztam" – írja az édesanya. Bevallása szerint még az esküvőjére lefogyott álomalakjával sem volt elégedett, annyira kövérnek látta magát.

A történet az évamagazin.hu-n folytatódik

@allisonkimmey