Ha erre az 4 kérdésre IGEN a válaszod, el kellene menned a pasiddal párkapcsolati tanácsadásra

Birta Brigi

Ne aggódj, minden párkapcsolatban vannak harcok és viták. És nem biztos, hogy ti ketten mindent meg is tudtok oldani.

Még azelőtt kell elmenni terápiára, hogy bedobnátok a törülközőt. Ha nem tudod, nálatok olyan-e a helyzet, hogy érdemes szakértőhöz fordulni, tegyétek fel magatoknak az alábbi kérdéseket. Ha IGEN a válasz, akkor keressetek egy jó szakembert.

„Mindig ugyanazon veszekszünk?”

-

Ha van egy téma, amit egyszerűen nem tudtok ketten megoldani, és újra és újra konfliktust szül, akkor egészen egyértelmű, hogy segítséget kellene igénybe venni. Kívülről nézve talán egészen egyszerű is lehet a megoldás!

Olvasd el ezt is!
Ha kipróbálod ezt a terápiás trükköt, teljesen megváltozik a kapcsolatod

„Olyanok vagyunk, mintha csak lakótársak lennénk?”

-

Nem kell megijedni, a kezdeti szexőrült időszaknak mindenkinél vége lesz egyszer, de ha már azt érzed, hogy teljesen elhidegültetek, nincsenek ölelések, csókok, nem tűnik fel a pasidnak, ha meztelenül mész el előtte (de szeretitek egymást), akkor kell egy kis külső segítség.

„Nagyobb a probléma nálunk?”

-

Nemcsak akkor érdemes szakemberhez menni, ha közöttetek van vitás kérdés, hanem akkor is, ha valami olyan nagy baj történt, ami vagy az egyikőtök vagy esetleg mindkettőtöket érinti: egy tragédia, munkahely elvesztése, anyagi gondok. Lehet olyan, hogy kevesek vagytok egy ilyen probléma feldolgozásához.

Olvasd el ezt is!
4 dolog, amit a boldog párok megtesznek hetente

„Több a negatívum, mint a pozitívum?”

-

Attól még, hogy minden párkapcsolatban vannak gondok, a nap végén a mérlegnek a pozitív részen kell többet mutatnia. Ha úgy érzed, hogy nálatok szinte már csak negatív interakciók vannak, segítségre szorultok!


Nézd meg a galériánkat - 8 kép
8 fontos lecke, ami szövetséggé kovácsolja a jó párkapcsolatot