Kifaggattuk Rubint Rékát: így veszi rá a gyermekeit az egészséges étkezésre!

Instagram/RekaSchobert
Menyes Barbi

Ha valaki, akkor Rubint Réka tudja, mi kell az egészséges táplálkozáshoz. Ő maga is nagyon tudatosan étkezik, figyel az ételek minőségére és mennyiségére. De vajon hogyan adja át a tudását a családjának? Mennyire étkezik tudatosan a Schobert család? Erről faggattuk a fitneszkirálynőt.

Olvasd el ezt is!
Anyaként is fitten: 3 egyszerű, egészséges desszert kevés hozzávalóból

A reggeli nagyon fontos része a napi étkezésnek – nálatok hogyan indul a reggel?

Az egész család együtt reggelizik, mert ez kihagyhatatlan része a napi táplálkozásnak. Általában csökkentett szénhidráttartalmú péksüteményt eszünk, hozzá cukormentes kakaót és szintén cukormentes tejszínhabot. A reggeli elengedhetetlen, hogy a gyerekek figyelni, koncentrálni tudjanak a suliban, viszont nagyon nem mindegy, hogy mit esznek. A sok finomított cukorral teletömött gabonapelyhek megemelik a vércukrot, ingadozik tőlük az inzulinszint, emiatt fáradékonyak lesznek, és nem tudnak figyelni az órán.

Mennyi zöldség, gyümölcs szerepel a gyerekek menüjében?

Reggelire, tízóraira és uzsonnára mindig van gyümölcs és zöldség is, azonban este már nem szoktunk gyümölcsöt enni, de zöldségeket annál inkább. Szerencsére a gyerekek szeretik nyersen is, így a paradicsom és a paprika kihagyhatatlan része az étkezéseknek.

Olvasd el ezt is!
Rubint Réka is bűnbe esik néha: nekünk elárulta, mikor csábul el!

Gyerekek még, így biztosan szeretik az édességeket, a hamburgert… Ezekből mennyit és mit ehetnek?

Mindenből ehetnek, de nem szoktak. Nem tiltjuk nekik, de pontosan tudják, hiszen tőlünk is azt látják, hogy nem eszünk cukros és magas szénhidráttartalmú ételeket. Minek ennénk olyat, ami nem tesz jót, ahelyett, ha van más alternatíva a saját üzleteinkben, ami ugyanolyan finom!?

Mindig megeszik, amit készítesz nekik? Nem akarnak barna rizs helyett mondjuk sült krumplit enni?

A gyerekek a szüleik példáját követik. Nem hiszek a tiltásban, vagy ha rájuk erőltetjük az akaratunkat. A szülőknek úgy kell élniük, hogy ők legyenek a minta. Ma már olyan könnyen elérhetőek az egészséges és finom élelmiszerek, nálunk meg még könnyebben Norbi termékeinek köszönhetően, így ez a kérdés fel sem merül. Egyébként én a barna rizst sem tartom annyira jónak, mivel annak is magas a szénhidráttartalma.

De gyakran van nálunk vacsorára tészta, persze alacsony szénhidráttartalmú. Valami finom szószt mindig csinálok hozzá!


Rubint Réka és Schobert Norbi számára nagyon fontos a romantika – nézd meg, hogyan ünnepelnek ők!

Nézd meg a galériánkat - 8 kép
Így ünneplik 13. házassági évfordulójukat Rubint Rékáék