A leány a gáton: ezért a helyért őrülnek most meg a csajok

Léderer Fruzsina

Mi lesz abból, ha két kreatív stylist belevág a vendéglátásba? Eláruljuk: igazán látványos és stílusos étterem!

6 éve történt, hogy Haberland-Isai Anita megnyitotta a Kopaszi-gát legcsajosabb helyét, a picnic & bistrót. Az akkor mindössze 24 éves Anita végzettsége eredetileg stylist, de álmodott egy nagyot, és úgy döntött, nyit egy üzletet. Először piknikes helynek indult, mostanra pedig minden este telt házzal büszkélkedő kellemes étterem lett belőle.

A Fruska név teljesen véletlenül jött, de annál találóbb lett, hiszen a Fruska lett a leány a gáton: stílusos, nőies, friss.

Rengeteg leánybúcsút és esküvőt szerveznek, s az anyukák is előszeretettel ugranak be gyerekeikkel nap közben egy limonádéra – mesélte a hely üzletvezetője, Bognár Márta, aki már 3 éve erősíti a csapatot. Márti szintén stylist, és régóta szenvedélye a vendéglátás, így két nagy szerelmét ötvözheti.

A két főnökasszonyt lelkes csapat rajongja körül minden nap: a személyzet csupa mosolygós, helyes pasiból áll. Egyetlen lány dolgozik náluk, a 11 sármos fiú között. Budapesten szinte alig található olyan hely, amit nő vezet, és csupa férfiból álló csapatukkal még különlegesebbek így.

Mi hangulatot, életérzést szeretnénk adni!

- mondta Márta.
Olvasd el ezt is!
Stílusnagykövetünk ajánlja: provence-i hangulat a Kopaszi-gáton

Az üzletvezető elárulta, bár nagy hangsúlyt fektetnek az ételek minőségére, kinézetére, náluk nem ez a leglényegesebb pont. Ők igyekeznek mindent különlegesebbé, izgalmasabbá tenni, és arra helyezik a hangsúlyt, hogy mindenki otthonosan érezze magát, s vidám, jó hangulatban ehessen.

Olvasd el ezt is!
JOY&VOUS közös eperfagyiteszt: keressük Budapest legfinomabbját!

Sokszor mosolyog rajtam a séfünk, mert mindig ellenőrzöm az ételeket. Nálunk a gyümölcsleves mindig Barbie-rózsaszín, és napi rendszerességgel bemegyek a konyhára és csekkolom, hogy a Pantone-színskálának pont az az árnyalata látható-e a tányérban, amit elképzeltünk

- mesélte Márti.

Az esküvők és leánybúcsúk mindig tökéletesen sikerülnek a vintage hangulatú, romantikus helyszínen, az egészen őrült, vigadozós, vonatozva táncolós esküvők éppen ugyanúgy illenek a Duna melletti helyszínhez, mint a csendesebb, családiasabb rendezvények.

Az étteremre tökéletesen jellemző Márti egyik kedvenc mondata:

Vendéglátózni csak szívből lehet!

Olvasd el ezt is!
Induljon tökéletesen a nap: ezek a legmenőbb reggeliző helyek Budapesten
Nézd meg a galériánkat - 5 kép
A leány a Gáton: Megőrülnek a nők a trendi Fruska bistróért