Nem csak egészségtelen lehet a gyorsétel

Vámos Erika

Pillanatok alatt készülő ételekből is létaznek "tízpontosak".

Ha lemaradtál a legutóbbi TV2 TestŐr című műsorról, itt megtalálod a legérdekesebb riportokat:

Gyorsan elkészítve is lehet finom az étel

Nem ugyan azt jelenti a fast food, azaz gyors étel, mint a gyorsétterem. Míg a gyors ételek legtöbbször silány alapanyagból készülnek és az egészségmegőrzésre egyáltalán nem alkalmasak, a gyorsétterem elnevezés a kiszolgálás gyorsaságára utal. Jó alapanyagokból is előállítható gyors tálalással egészséges étel. Itt a személyzet összehangolt, jól szervezett munkájára van szükség.


A lovaglás nem csak egy program!

Amikor nyaralni megy a család, fontos szempont, hogy színes fakultatív programokból legyen lehetőség választani. A lovaglás viszont az aktív mozgás mellett, kifejezetten stresszoldó hatású is. A lovaglás növeli az egyensúlyérzéket, átmozgatja szinte az összes izmot és fejleszti a koncentrációt is.


Nyaralás előtti szépségtippek!

Nyaralás előtt érdemes felkészítenünk a bőrt is a napozásra. A mélyhidratálással megelőzhető, hogy a nap égető és szárító hatása miatt a testen, vagy az arcon kiszáradjon a bőr. De a láb és kézápolásra is érdemes odafigyelni. Az épített szempillákkal pedig egyszerűsíthető, vagy teljesen mellőzhető a napi smink.


Magasabb a gyulladásszintje annak, aki nem pihen!

Rohanó életet élő emberektől gyakran lehet hallani, hogy pihenni sincs ideje. Pedig ha valaki nem pihen, nagy valószínűséggel idővel megbetegszik. A szervezetnek szüksége van a regenerálódásra, különben megnő a szervezet gyulladásszintje és a daganatos megbetegedés kockázata is növekszik.


Az egészséges fagyi szinte csak gyümölcsből készül!

Növényi alapanyagokból is lehet finom fagyit készíteni. Sőt olyan különleges alapanyagok hozzáadásával, mint például a bambuszrost, vagy a szentjánoskenyérmagliszt, krémes állagot lehet elérni. Ezekkel az egészséges növényi adalékokkal még a hővesztés után sem esik össze a fagylalt, mivel a növényi rostok melegebb állapotban is tartják magukat.


Otthon használatos wellness eszközökkel is lehet, hatásosan regenerálódni!

Már maga az otthoni környezet is biztosít egy alap ellazulást. Akár a mágnesesség, vagy a fényterápia áldásos hatásait is élvezhetjük otthon, amivel akár a szervezet öngyógyító hatását is stimulálhatjuk.


Nem mindenkinek pihentető a nyaralás!

Sokan épp a nyaraláskor stresszelnek a legtöbbet. Nem mindenki képes kikapcsolni ilyenkor, hiszen sokakat a megszokott környezetükből való kimozdulás nem megnyugtat, hanem épp az ellenkező hatást vált ki. Van aki a sétálás közben tud teljesen kikapcsolni és pihenni, de van akit a sportolás, vagy épp a kerti munka tölt fel.


Külső-belső szépség!

A bio kozmetikumok tisztaságával nem csak a szépségért, de a teljes test egészségéért is teszünk. A természetes összetevők, mint például a kókuszolaj, vagy az argánolaj a bőr és a haj regenerálódását sejtszinten segíti. A mesterséges adalékok elkerülésével pedig, megelőzhetők a nem kívánt mellékhatások előfordulása.


Sporttal az egészségért!

A sport nem csak a test épülésére, de a szellemi fejlődésre is hatással van. A Tisza parti Vásárosnaményben szinte mindenki valamit sportol, persze előtérben vannak a vízi sportok, az úszás mellett a kajakozásnak, de az egyre divatosabb sárkányhajózásnak is széles rajongótábora van már. Akik meg a biciklizést részesítik előnyben, azok a 150 kilométeres bicikliúton akár körbe is karikázhatják a környező településeket megtekintve közben a helyi nevezetességeket is.