Veszélyes csináld magad ötlet terjed az interneten, de soha ne tedd ezt!

Izabella

A csináld magad nem minden esetben jó ötlet.

A fényvédelem hihetetlenül fontos az év minden szakában, ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. A káros UV-sugarak ráncosítják, öregítik, károsítják a bőrt, ezért fel kell készülni ellenük. Mindegy, hogy hideg tél vagy forró nyár van, egy réteg fényvédő krém nélkül az arcodon el se indulj otthonról!

Biztos, hogy unásig hallgattad és olvastad már ezeket a jótanácsokat, és alaposan fel vagy készülve, azonban fontos figyelmeztetnünk arra, nehogy bedőlj az interneten található friss őrületnek: a házilag kikeverhető fényvédőnek.

Több vlogger és blogger ír recepteket, amelyek elárulják, hogyan kell kikeverni otthon egy naptejet. Állítják, hogy egyes zöldségek, gyümölcsök, fűszerek UV-védelemmel rendelkeznek, amelyben van is igazság, azonban abszolút nem tudnak olyan hatást kifejteni, mint a gyógyszerészek, vegyészek által kikevert naptejek.

Olvasd el ezt is!
Hihetetlen! Ezekben a helyzetekben is védeni kell a bőrödet a káros sugaraktól

Egyes olajok, ha sokáig süti őket a nap ráadásul égési sérüléseket is okozhatnak a bőrön, így amellett, hogy a házilag kikevert napvédő nem véd, még akár kárt, sérüléseket is okozhat a testeden.

Olvasd el ezt is!
4 dolog a naptejen kívül, amivel védheted a bőrödet napozás közben

Szuper megoldásokat lehet sminkelésre, bőrápolásra olvasni a Pinteresten, látni a Youtube-on, azonban a házi fényvédő semmiképp sem ilyen.

Figyelj erre!