Hihetetlen! Ezekben a helyzetekben is védeni kell a bőrödet a káros sugaraktól

Léderer Fruzsina

A káros sugarak észrevétlenül leselkednek rád.

Azt már kívülről fújod, hogy a napozáshoz elengedhetetlen a fényvédelem, de vannak olyan helyzetek, amelyekben eszedbe sem jut, hogy épp milyen hatásoknak van kitéve a bőröd.

A tested egészét bőr fedi, amire nagyon fontos, hogy mindig vigyázz, hiszen csak egy van belőle, és nem pótolható.

A nap káros UV-sugarai akkor is érhetik a bőrödet, mikor épp nem süt hétágra a nap, vagy mikor nem a vízparton sütteted magad.

Amennyiben a bőrödet túl gyakran éri a nap, hamarabb ráncosodni kezdesz, pigmentfoltok alakulhatnak ki a bőrödön. Az esztétikai problémáknál sokkal veszélyesebb, hogy a napsugarak miatt bőrrák is kialakulhat. Az anyajegyeket különösen fontos védeni a fénytől, hiszen a melanóma nevű veszélyes betegség elsősorban az UV-fény miatt alakul ki az anyajegyekben.

A napsütés már egészen korán reggeltől roncsolja a bőrt, és a délben kezdődő csúcsidő után sem ér véget a káros sugárzás: egészen sötétedésig óvni kell a bőrt. Ha reggel kutyát sétáltatni mész, mindenképp alaposan kend be magad fényvédő krémmel, hagyd beszívódni, öltözz fel, és indulhat a séta, amely alatt tökéletesen védve vagy a sugaraktól.

Ha nyaralni idén nem tengerpartra mész, csupán városi sétát tervezel egy nagyvárosban, akkor se hidd, hogy nem kell alaposan felkészülnöd a napégés ellen. Mindig viselj szellős, világos színű ruhákat, és a bőrödet jól kend be naptejjel. Az arcodra mindig kifejezetten arcra készült fényvédőt válassz!

Futók, figyelem! A reggeli körötöket mindenképp fényvédővel bekenve rójátok, hiszen sportolás közben pláne nem gondol senki arra, hogy amíg a bikinialakra gyúr, és minden erejét a futásba teszi, a nap erőteljesen éri. Jól krémezzétek be magatokat, és igyekezzetek minél kevesebb időt tölteni a nem árnyékos futó terepeken.

Védd a bőröd okosan MyUVPatch segítségével!


Itt a megoldás az okos napozáshoz: a MYUVPatch! Játékosan, egy ultramodern és egyedülálló 'wearable technology” eszközzel könnyen megtanulhatod, hogy hogyan tartózkodhatsz helyesen a napon. Fontos, hogy időben értesülj róla, ha veszélyben van a bőröd, ezért mikor épp nem is sejtenéd, hogy most itt az ideje árnyékba húzódni, vagy más fajta napvédővel krémezni magad, okos órád vagy okos telefonod szól neked.

Ha pár napig hordod a szupermodern MyUVPatch szenzort, és használod a hozzá tartozó mobilapplikációt, a szerkezet megérti az összefüggéseket az UV-erősség, a tartózkodási helyed, az általad használt naptej és még sok másik tényező között, és személyre szabott tanácsokkal lát el téged.

A kütyünek hála hamar beidegződnek, automatikussá válnak a jó szokások, és egy idő után már tudni fogod, mikor, mivel kend magad, mikor válassz árnyékos helyet, és mikor nem érnek káros sugarak.

Az egyik legjobb dolog benne, hogy amellett, hogy teljesen személyre szabott, és bonyolult algoritmusok alapján nagyon pontosan dolgozik, még nem is zavaró, hiszen teljesen súlytalan, légáteresztő, és vékonyabb, mint egy hajszál.

Nagyon megéri kipróbálni! Óvd a bőröd!