Így változik meg a kapcsolat a gyerek születése után – 4 nő meséli el

Getty Images
Kitti

Sokan azt hiszik, a baba összehozza a párokat, míg mások úgy vélekednek, hogy csupán anya és apa lesznek, miután világra jön a bébi.

Olvasd el ezt is!
Mit árul el egy férfi keze arról, hogyan bánik a nőkkel?

Most valódi nők mesélik el, hogy az ő kapcsolatuk miként változott meg, miután családdá váltak:

Tervezni kell

„Korábban nagyon spontának voltunk, a munkarendünkből fakadóan is random döntöttük el, hogy mikor, hova megyünk és mit csinálunk. Amikor megszületett a kislányunk, az elején alig maradt időnk egymásra, hiszen nem voltunk hozzászokva, hogy előre kell tervezni. Eleinte nagyon el is távolodtunk, de aztán rá kellett jönni, hogy minden csak tervezés kérdése.”

- Ági (33)

Elveszítettük az identitásunkat

„Amikor megszületett a gyerekünk, abszolút megszűntünk párként funkcionálni, és csak anya és apa lettünk. Sőt, inkább csak simán szülők. Ez a legrosszabb, ami egy párkapcsolattal történhet, és ha okosabbak vagyunk, előre felkészülünk rá, s tudatosak leszünk, mert rengeteg konfliktust és az elhidegülést is elkerülhettük volna.”

- Zsófi (35)

Olvasd el ezt is!
Ha kipróbálod ezt a terápiás trükköt, teljesen megváltozik a kapcsolatod

A közös programoknak vége

„Na jó, csak egy ideig. Annyi mindent szerettünk előtte együtt csinálni, de ahogyan megérkezett a fiunk, nem kerítettünk időt semmi ilyesmire. És a legrosszabb, hogy eleinte ezt észre sem vettük. Hónapokkal később döbbentünk rá, hogy már nem tudunk vacsorázni, teniszezni menni kettesben. Erre azóta sincs sok időnk, és ha egyszer-egyszer mégis meg tudjuk tenni, azt már sokkal jobban értékeljük.”

- Anna (39)

Szex? Az mi is?

„Hihetetlen, hogy mennyi szervezést igényel már, ha össze akarunk bújni. Eleinte nem is éreztük magunkat komfortosan úgy, ha szeretkeztünk, és a gyerek a lakásban volt. Meg kellett tanulnunk túllépni ezen, de rengeteg időbe telt!”

- Fanni (36)

Nézd meg a galériánkat - 11 kép
Így készíts egyedi babanaplót!