Mit árul el egy férfi keze arról, hogyan bánik a nőkkel?

getty images
Joy.hu

Gondoltad volna? Az, hogy egy férfi mennyire udvarias, az ujjaiból derül ki!

Olvasd el ezt is!
Csókcsata és romantikus nyaralás: íme Rihanna titokzatos, új pasija

Egy új, amerikai kutatás azt állítja, hogy azok a férfiak, akiknek hosszabb a gyűrűsujja és rövidebb a mutatóujja, kedvesebben bánnak a nőkkel. Az ujjak hossza már a méhben kialakul attól függően, mennyi tesztoszteronhoz jutott a magzat.

A vizsgálatban 155 kanadai férfi vett részt, s nekik nőkkel kellett találkozniuk és beszélgetniük. A 20 napig tartó vizsgálat során arra kérték a résztvevőket, hogy minden 5 percnél hosszabb találkozó során dokumentálják a saját viselkedésüket és értékeljék azt a következő jelzőkkel: kedves, vitatkozó, domináns, alázatos.

Olvasd el ezt is!
Erre a 10 kérdésre mindeképp tudnod kell a választ, mielőtt házasságot kötsz valakivel

Az eredmények

A hosszabb gyűrűsujjal rendelkező férfiak nagyobb eséllyel értékelték magukat kedvesnek, kiemelték, hogy jó hallgatóságnak bizonyultak, kompromisszumkészek, empatikusak, sokat mosolyognak, nevetnek.

Dr. Simon Young, a kutatás vezetője szerint ezeknek a férfiaknak több gyerekük lesz és alapvetően udvariasabban viselkednek. Azok viszont, akiknek nem volt nagy eltérés az ujjaik mérete között, többet vitatkoztak, kritikusabbak voltak, akár fel is emelték a hangjukat, ugyanakkor a szarkazmustól sem riadtak vissza.

Érdekes, hogy a férfiak ujjának mérete csak a nőkkel való kapcsolattartás során volt hatással a viselkedésükre, akkor nem, amikor más férfiakkal beszélgettek.

Olvasd el ezt is!
Ha kipróbálod ezt a terápiás trükköt, teljesen megváltozik a kapcsolatod

Ilyen egyszerű lenne?

Mielőtt viszont előkapnád a mérőszalagot a fiókból, sajnos rossz hírünk is van: egy brit kutatás szerint azok a férfiak, akiknek a gyűrűsujja hosszabb, gyakrabban lépnek félre.

Dr. Young a végére még azt is hozzátette, ez a kutatási eredmény csak kis segítség ahhoz, hogy megértsék, mi irányítja az emberi viselkedést.

Te mit gondolsz?