A 3 leggyakoribb panasz, amit a párterapeuták férfiaktól hallanak

getty images
Joy.hu

Hiába kérleled, nem hajlandó a párod terápiára menni – pedig megígérte, hogy nyitottan áll majd minden javaslathoz, amivel jobbá tehetitek a kapcsolatotokat…

Olvasd el ezt is!
Így hat a kajával való kapcsolatod a szexuális életedre

A szerelemért pedig megéri dolgozni! Mivel mindenki hibázik, és egyetlen komoly kapcsolatban sem kerülhetőek el a vitás helyzetek, gyakran nyújthat megoldást egy szakembernél tett látogatás.

Sajnos a férfiak nagy része tart a terápiától. Lehet, hogy nem szeretné kiteregetni a szennyest mások előtt, vagy korábban rossz élménye volt ezzel kapcsolatban, azonban sokszor tényleg az a legjobb megoldás, ha szakemberhez fordultok.

Három párkapcsolati tanácsadó meséli most el, a praxisuk során mely mondatok hangzottak el leggyakrabban a hozzájuk érkező férfiak szájából. És persze a megoldást is megosztják veled - te pedig aztán elújságolhatod a párodnak.

Olvasd el ezt is!
6 nyári filmes szerelem, amitől te is azonnal akarsz egy forró kalandot!

"A feleségem nem szeretne velem lefeküdni."

-

Dr. Lynda Spann párkapcsolati szakértő szerint erre a legjobb megoldás a randizás. Ezzel ugyanis közelebb kerültök egymáshoz, s kiszakadtok a hétköznapok forgatagából. A levegőváltozás (még ha csak pár órára is) csodákra képes, hiszen végre fellobbanhat az a láng, amely már kezdtek kialudni az együtt töltött évek alatt.

"A barátnőm elvárja, hogy olvassak a gondolataiban, pedig lövésem sincs, sok esetben miért haragszik rám."

-

Michelle Tajudeen coach szerint ez gyakran a frusztráció és düh jele. Azonban mindenképp érdemes beszélgetnetek arról, mi nyomja a lelketeket, hiszen a duzzogás nem megoldás, inkább további konfliktusokat szül.

Olvasd el ezt is!
5 mód, ahogyan a megcsalás után megváltozik a kapcsolatod

"Én is vágyom arra, hogy a párom kívánjon."

-

Jessica Lyons, párkapcsolati terapeuta szerint a férfiaknak is nagyon fontos, hogy érezzék, a párjuk vonzódik hozzájuk. Számukra is lényeges az, hogy néha a nő kezdeményezze a szeretkezést, hiszen ez is a kapcsolat szerves része.


A párterápia mindenképp jó választás a kapcsolatban fellépő problémák megoldására, azonban a következő hét dolgot egyetlen szerelemért sem szabad megtenned:

Nézd meg a galériánkat - 7 kép
7 dolog, amit sosem lenne szabad megtennünk egy szerelemért