Így hat a kajával való kapcsolatod a szexuális életedre

getty images
Joy.hu

Nem az afrodiziákumokról beszélünk!

Olvasd el ezt is!
Ezért legyen mindig tökmag a konyhádban!

Azt már tudod, hogy vannak olyan vágyfokozó ételek, amelyek megnövelik a libidódat. És olyanok is, amelyektől kevésbé érzed magad szexinek (igen, a 3 szelet pizza a dobozban pont ilyen).

Azonban az is érdekes, miként hat az ételekről alkotott véleményed a szexuális életedre. Alexandra Jamieson amerikai író elmondja, mi az összefüggés a táplálkozás és a szeretkezés között.

Kezdjük az alapokkal: mivel az evés és a szex is élvezetet jelent, nem meglepő, hogy van köztük kapcsolat, ami már tinédzserkorban kialakul.

"Amikor a lányok elkezdenek serdülni, a táplálkozásuk is megváltozhat – például sajnos sokan diétázni kezdenek, hiszen ezt sugallják nekik. A fiúk pedig felfedezik magukat, ezt viszont gyakran a szégyenérzettel párosítják. A kevert üzenetek hatására pedig a táplálkozás és szex között könnyen alakul ki kapcsolat"

- mondja Jamieson.
Olvasd el ezt is!
6 szexterapeuta osztja meg a legdurvább sztorikat, amiket a klienseitől hallott

Sajnos később sem feltétlenül tisztázódnak az üzenetek, az idő múlásával is megmaradhat az összefüggés.

"Rengeteg nővel dolgozom, aki folyamatos harcot vív a testével – akár évtizedek óta. Megvonják maguktól az evés okozta örömöt, hogy jól nézzenek ki és jól érezzék magukat a bőrükben"

- tette hozzá.


Azonban a folyamatos elégedetlenkedés a hálószobai teljesítményre sincs jó hatással. A szakértő szerint ugyanis ha valaki nem érzi azt, hogy a testének jár az élvezet (mondjuk az evés által), az az élet más területein sem szeretné/tudja ezeket átélni. És persze az sem jó, ha valaki egyfolytában sanyargatja magát, hiszen sok energiát elvesz a folyamatos aggodalmaskodás, a túlzott odafigyelés és a tervezés, így biztos, hogy fáradtabban kerülsz ágyba (és akkor még a kalóriadeficitről nem is beszéltünk).

Olvasd el ezt is!
A latte-kurkuma jégkrém a legegészségesebb dolog, amit nyáron ehetsz

Mit lehet ez ellen tenni? Első körben kezdd el jobban élvezni az étkezéseket! Szagold meg az ételeket, gyönyörködj a látványban és lassan fogyaszd el a tányérodon lévő falatokat!

Ha minden érzékszervedet beveted, sokkal jobban fogod élvezni az evést, ezzel pedig azt az üzenetet küldöd a testednek, hogy megérdemli az élvezeteket!

És persze még ha diétázol is, egyszer-egyszer jutalmazd meg magad egy finom desszerttel, fagyival vagy hamburgerrel!

A lényeg, bármennyire sablonosan is hangzik, hogy jól érezze magát a bőrében az ember. Ez pedig sok évnyi kemény munka gyümölcse lesz, amihez szakember segítségére is szükség lehet.


Ha tovább fokoznád az élvezeteket, ugyanakkor az egészségedre is ügyelsz, nézd meg, miért jó, ha együtt edzetek a pasiddal! Így már meg is lesz a tökéletes program: közös ebéd, utána közös edzés és végül irány a hálószoba!

Nézd meg a galériánkat - 4 kép
Edzés=jobb szex - ezért kellene többször edzeni a pároddal