Imádod a sült krumplit, és eszed, amikor csak lehet? Lehet, hogy veszélyben van az életed!

Getty Images
Noémi

Te is néha elcsábulsz egy adag sült krumplira a hamburger mellé, vagy a vasárnapi ebédek alkalmával?

Olvasd el ezt is!
Egy profi végre elárulja, mit kell tudnod a zsírégetőkről, hogy valóban hatásosak legyenek

Akkor jól gondold meg, hogy legközelebb is ezt rendelsz -e, a legújabb kutatások szerint ugyanis komoly veszélyben vannak azok, akik rendszeresen sült krumplit fogyasztanak.

Olvasd el ezt is!
Gondoltad volna? A gyorskaják olyan jól regenerálhatnak verseny után, mint a táplálékkiegészítők!

A napokban az American Journal of Clinical Nutrition szakfolyóiratban jelent meg egy olyan kutatási anyag, ami arról szólt, hogy 8 éven át vizsgálták 4400, 45-79 év közötti férfi és nő étkezési szokásait. A megfigyelések után pedig sokkoló eredmények születtek: az Universitá Degli Studi di Padova kutatói megállapították, hogy akik hetente két vagy annál több alkalommal ettek sült krumplit, vagy másfajta olajban kisütött burgonyafélét, azoknál magasabb, mint a kétszeresére nőtt a halálozás kockázata.

forrás: GettyImages

Szerencsére ezért nem főképp a burgonya a felelős, hanem az ételek olajban kisütése. Erre onnan jöttek rá a kutatók, hogy nem találtak hasonló összefüggést a krumplipüré vagy a krumplisaláta és a halálozási kockázat között.

Szakértők szerint nagyon fontos azonban tudni, hogy önmagában a krumpli nagyon is egészséges: bár magas a glikmiás indexe, így rengeteg benne a szénhidrát, de tele van rostokkal, vitaminokkal, ezért érdemes beiktatni az étrendbe.

Végül a kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy kezeljük fenntartásokkal ezeket az eredményeket, mert a későbbiekben is terveznek még vizsgálatokat, hogy egyértelműen bizonyítani lehessen azt, hogy tényleg komoly veszélyben van az, aki sok sült krumplit fogyaszt!

Daily Mail