Vigyázz! Baj van a kókuszolajjal: mégsem olyan egészséges, mint hittük!

Getty Images
Noémi

Van okunk aggódni a legújabb kutatások miatt...

Az utóbbi időben a kókuszolaj olyan népszerűségre tett szert, hogy ma nincs olyan egészségesen és tudatosan táplálkozó ember, akinek a konyhájában ne lenne megtalálható ez a hozzávaló. Éppen ezért is nagyon elkeserítőek a legfrissebb kutatási eredmények...

Olvasd el ezt is!
Mi a jó a kókuszzsírban?

Az Amerikai Szív Társaság most arra hívja fel a figyelmet, hogy a friss tanulmányok szerint a kókuszolaj legalább annyira bővelkedik a szívbetegségeket is okozó telített zsírokban, mint az eddig is károsként kezelt vaj vagy a disznózsír. A szakértők arról is beszámoltak, hogy a kókuszolaj mégiscsak növeli a rossz koleszterin szintjét a szervezetben, így semmivel sem jobb ezt fogyasztani, mint mondjuk a pálmaolajat, ami eddig igazi mumus volt.

Egyesek szerint a kókuszolaj csakis azért volt nagyon népszerű az utóbbi években, mert remek volt a mögötte álló kampány, egyébként azonban nem szabadna fogyasztani.

forrás: GettyImages
Olvasd el ezt is!
5 dolog a konyhából, ami meggyógyítja száraz hajadat

De ha nem kókuszolaj, vaj és zsír, akkor hogyan vigyük be a szervezetbe a jó zsírokat?

A szakértők szerint érdemes előnyben részesítenünk a halakat, a magvakat, az avokádót és az olyan, nem trópusi helyekről származó növényi olajokat, mint az olívaolaj, illetve az alacsony zsírtartalmú tejtermékeket.

Daily Mail