Kiderült: anorexiával küzdött a hercegnő – most először mesélt élete egyik legszörnyűbb időszakáról

Getty Images
Noémi

Nem sokan merik vállalni, hogy korábban súlyos étkezési zavarokkal küzdöttek, a hercegnő mégis megtette!

Olvasd el ezt is!
6 jel, hogy a barátnőd étkezési zavarral küzd (és talán ő sem tud róla)

Viktória svéd királyi hercegnő éveken át súlyos étkezési zavarokkal küzdött. A hercegnő hamarosan 40 éves lesz, ezen alkalomból mesélt a svéd királyi tévének korábbi betegségéről, amiről eddig még sosem nyilatkozott.

Olvasd el ezt is!
Tedd tisztábbá az étkezésedet 7 lépésben!

Viktória elmondta, úgy érezte, hatalmas rajta a nyomás, és minden vágya az volt, hogy megfeleljen a palota elvárásainak, ám végül az anorexiába menekült.

A hercegnőről 18-20 éves korában olyan képek jelentek meg, amelyeken sokkolóan vékony volt. Sokan sejtették, hogy baj van, a nyilvánosság előtt azonban még sosem vállalta a betegségét.

Tinédzserként döbbentem rá arra, mekkora felelősséggel jár, hogy én vagyok a koronahercegnő, és én vagyok a svéd királyi trón várományosa. A 18. születésnapom után egyre nagyobb szerep hárult rám, az érdeklődés középpontjába kerültem. Meg kellett találnom az egyensúlyt, meg kellett ismernem magamat és a határaimat.

-
forrás: GettyImages

A hercegnőt az mentette meg, hogy Amerikában kezdett egyetemre járni, ahol kezelték is a betegségét. Szakemberek segítették a tengerentúlon, ma pedig már nyoma sincs a betegségnek. A hercegnő két gyermek boldog édesanyja, és fitneszedző férje mellett a mozgás sem maradhat ki az életéből.

Szerencsére nem a svéd hercegnő az egyetlen, aki nyíltan mer beszélni a betegségéről: korábban Diana hercegnő, Demi Lovato, Lena Dunham és Kate Winslet nyilatkozott testképzavarairól, hogy ezzel erőt adjon a hozzá hasonlóknak.

Olvasd el ezt is!
Azért eszel, mert szomorú vagy?

Megfelelő szakmai és családi segítséggel bizony le lehet győzni az anorexiát: a következő embereknek ez mind sikerült!

Nézd meg a galériánkat - 28 kép
Sokkoló majd megnyugtató képek: emberek, akik legyőzték az anorexiát!