Micsoda felfedezés: elkészült a melltartó, ami életet is menthet!

Textile Apparel
Noémi

Ez ám a nem mindennapi találmány!

Olvasd el ezt is!
A kép, ami végigsöpört a neten: minden nőnek látnia kell!

Hihetetlen dolog pattant ki a mindössze 18 éves, mexikói Julian Rios Cantu fejéből. A fiú kitalált egy olyan melltartót, ami jelzi, ha fennáll a rákos daganat esélye. Nem véletlenül koncentrált erre a találmányra Julian: 13 éves volt, amikor édesanyjánál másodszor is mellrákot diagnosztizáltak. A diagnózis későn készült el, és az anyja elvesztette mindkét mellét, hogy életben maradhasson.

A fiú által elkészített melltartó már most nagy siker: Julian megnyerte vele a Global Student Entrepreneur Awards fődíját.

A ruhadarab 200 bioszenzorral van felszerelve, és érzékeli a mell hőmérsékletét, súlyát, formáját, és jelez, ha változás történik. A genetikailag a betegségre hajlamos nők számára nagyon ajánlott az EVA névre hallgató különleges ruhadarab viselése.

Ha minden igaz, a termékre nagy siker vár: felmérések szerint csak az Egyesült Királyságban évente 50.000 nőnél diagnosztizálják a mellrákot. Julian találmánya egyelőre csak prototípus, de ha minden jól megy, 2 éven belül már forgalomba is kerülhetnek az életmentő melltartók.

Huffington Post