Ciki a puki a randin - De mit okoz valójában, ha visszatartod?

Izabella

Rosszabb is történhet, mint hogy beégsz egy kicsit?

Teljesen normális, ha a belekben gáz képződik, és egy puki formájában távozik. Ez a világon mindenkivel megtörténik, még a szupermodellekkel is. Okozhatja lenyelt levegő, baktériumok a bélben, kémiai folyamatok, és még sok más tényező.

Ha valaki sok olyan ételt fogyaszt, ami megterheli a gyomrát és a beleit, a gázképződésen is megmutatkozik. Léteznek kifejezetten puffasztó ételek, ilyenek például a bab, brokkoli, káposzta, amelyek szinte biztos, hogy bizonyos mennyiségben elfogyasztva felfúvódáshoz és gázokhoz vezetnek. Na, és akkor mi van? - kérdezhetné bárki teljesen jogosan, hiszen, ha a gázok létrejönnek, azoknak távozniuk kell, azonban ez társaságban nem túl udvarias és elfogadott.

Mit szólnál például, ha egy randin történne veled egy olyan kínos helyzet, hogy hatalmasat pukizol? Elsűllyednél szégyenedben, igaz? Pedig sokkal rosszabbat is okozhatnak ennél a visszatartott pukik.

Gyomorégés, emésztési rendellenességek, tartós puffadás, erős fájdalom alakulhat ki, ha rendszeresen visszatartod a szellentést, sőt, még a pulzusod és a vérnyomásod is megugorhat. Nagyon rosszul hangzik, igaz?

Az orvosok azt javasolják, hogy mindig mindenki engedje ki, aminek ki kell jönnie, ugyanis ha nem tud távozni a gáz, nincs hova mennie, felszívódik a testben, és a vérbe kerül. A tüdőbe juthat a vérrel, ez pedig szörnyű szájszaghoz vezet, ha rendszeresen így történik. Emellett a gyakori hasfájás is jellemzővé válik azoknál, akik nem merik kiengedni a gázokat.

Olvasd el ezt is!
Kínos! 5 nő osztja meg legcikibb randisztoriját

Nem kínos erről beszélni!