Így mentheted meg magad a legcikibb szépségbakiktól randi közben

Léderer Fruzsina

Légy felkészülve mindenre, és legyél az este királynője.

A hajad belőve, a sminked tökéletes, a parfümöd rajtad van, és a ruhádat is sikerült nagy nehezen kiválasztani, azaz maximálisan randikész vagy. Azonban egy-két véletlen baki még a legjobbakkal is megeshet. Ha mindenre felkészült vagy, nem érhet meglepetés.

Benőtt szőr? Nem gond!

Bár a lábaid olyan simák, mint a tükör, egy kósza benőtt szőrszál próbál a tökéletességed útjába állni? Ne hagyd. Mindenképp úgy kezdd a borotválást, hogy alaposan leradírozod a bőrödet, majd igazán meleg vizet engedsz rá 2-3 percig. Ettől jól felpuhul a bőr, és könnyebb lesz a borotválás. Utána alaposan hidratáld a bőrödet. Ha már megtörtént a gond, és benőtt egy szőrszál, alkalmazz forró borogatást rá. Melegíts fel egy törölközőt, és nyomd rá a területre 4-5 percig. Ezután húzd ki a szálat, és tegyél rá egy összeporlasztott aszpirint, amelyet egy kevés vízzel összekevertél. Hamarosan sokat javul a helyzet.

Olvasd el ezt is!
Őrülten szexi lehetsz ma: Ezt a Valentin napi sminket készítsd el!

A bőröd ki van pirosodva? Gyors megoldás a zöld tea

Az arcbőröd valamiért olyan, mintha ki lenne dörzsölődve, esetleg a hideg miatt vörösödött be? Főzz egy zöld teát, és a nedves filterrel jó alaposan mosd át az arcodat. Ez jól megnyugtatja a bőrt, és elmúlik a vörösség. Ezután kend be egy kis aloe vera géllel, majd jöhet a sminkelés.

Kiegyenesedett a göndörítésed? Nyugi!

Ha az egyenes szálú hajadban nem akar megmaradni a göndörítés pár óránál tovább, vesd be a fonós trükköt. Fond be a hajad, spriccelj rá egy nagyon kevés sós vizet, majd szárítsd meg, ha van lehetőséged, hajszárítóval, ha épp egy étteremben vagytok, a kézszárító gép is megteszi. Ezután bontsd ki, és voilá, visszajöttek a gondosan besütött hullámok.

Mindig legyen nálad púder!

Ha nagyon izgulsz a randin, előfordulhat, hogy leizzadsz. Ilyenkor fuss ki a mosdóba, vedd le a felsőd, és a hónaljadba szórj egy kevés hintőport, púdert. Ez felitatja a nedvességet és a szagokat is semlegesíti.

Felszaladt a harisnyád? Gyorsan megoldható.

Tuti, hogy már kissé késésben vagy, mikor észreveszed, hogy felszaladt a harisnyád. A jól ismert körömlakkos trükköt könnyű továbbfejleszteni, ráadásul sokkal jobban is működik a béta verzió: Először fújj hajlakkot a területre, majd a jöhet a színtelen lakk, és amíg szárad a lakk, újra egy réteg hajspray. Ettől bombabiztosan tart egész este a harisnya.

Aggodalomra semmi ok!