Igaz történetek: 5 nő meséli el, miért írta alá a házassági szerződést

europress
Joy.hu

Sokak szerint a házassági szerződés aláírása megalázó a nők számára, mások viszont okos döntésnek tartják és semmi kivetnivalót nem találnak benne.

Olvasd el ezt is!
5 kevésbé romantikus dolog, amit át kell gondolnod, mielőtt összeházasodnál valakivel

Nem tisztünk állást foglalni, viszont 5 nő szívesen elmesélte, milyen érzés volt létrehozni és aláírni egy olyan szerződést, amit válásnál használhatnak fel.

„Egy idősebb férfihez mentem feleségül, akinek milliói voltak a számláján. Én javasoltam a szerződést, mert nem szerettem volna, ha mások azt hiszik, csak a vagyona miatt megyek hozzá. Tényleg szeretem és nem csak azért, mert gazdag. Már 10 éve házasok vagyunk.”

-

„A férjemmel mindkettőnknek saját vállalkozása van, amik már jóval előbb megalakultak, mint ahogy megismerkedtünk. A mi szerződésünkben csak annyi szerepel, hogy egyikünk sem tulajdonosa semmilyen formában a másik cégének. És teljesen rendben van ez így.”

-

„Őszintén szólva csak azért írtam alá, mert én 23 voltam, a férjem 28 és azt sem tudtam, mit írok alá. Úgy gondoltam, hogy mindenki ír ilyen szerződést, mielőtt összeházasodik a párjával. A szülei erőltették, én pedig belementem, mert azt hittem, ez csak a szokásos teendők egyike a házasságkötés előtt.”

-

„Két nappal azelőtt, hogy a párom megkérte a kezem, azt mondta, csak akkor vesz feleségül, ha aláírom a házassági szerződést. Annyira lelombozott! Ettől függetlenül aláírtam. Két év múlva elváltunk, mert megcsalt.”

-

„A házassági szerződés jó azoknak, akik szerelmesek és nem akarnak elválni. Épp ezért írtam alá én is. 10 év házasság után váltunk el, nekem alig jutott valami. A férjem rengeteg családi pénzt örökölt, de én semmit nem kaptam belőle.”

-

Neked mi a véleményed erről?