5 kevésbé romantikus dolog, amit át kell gondolnod, mielőtt összeházasodnál valakivel

europress
Joy.hu

Bocsi, de a házasság nem csak a mesebeli esküvőről szól. Persze, nagyon izgalmas és végre hivatalosan is összekötitek az életeteket a szerelmeddel, de azért van néhány dolog, amit nem árt átgondolni a nagy nap előtt.

Olvasd el ezt is!
Közeleg a szerelmesek napja: Ezeket a filmeket nézd meg Valentin-napon!

Milyen alvótársak vagytok?

Mielőtt eldöntenéd, kivel osztod meg az életed, meg kell bizonyosodnod arról, hogy mennyire jó mellette aludni. Az ágyban minden kiderül: a párod egy takarótolvaj? Egy hangosan, üvöltve horkoló mormota? Egy rugdosó agresszor? Na ugye, ezekre még jobb idejében rájönni.

Mennyire vagytok rendszeretőek?

Ez is fontos, mivel a házimunkát nagy eséllyel megosztjátok, így mindkettőtöknek kell kompromisszum. Például, te kiszeded a hajad a lefolyóból, cserébe a párod nem dobálja szét a zokniját. Fontos, hogy a közös otthonotokban mindketten jól érezzétek magatokat.

Szeretnétek gyereket?

A húszas éveitekben ez a kérdés még talán nem merül fel olyan komolyan, ám mindenképp érdemes ezt tisztáznotok, hiszen ha ebben a kérdésben nem juttok közös nevezőre, az később elég negatív hatással lesz a kapcsolatotokra.

Van hiteletek?

Mindig legyetek egymással őszinték pénzügyi téren is. Nem romantikus erről beszélgetni, de mindenképp megéri tisztázni még az esküvő előtt - már csak abból a szempontból is, hogy ki mennyit tud szánni a szertartásra.

Ki mit fizet?

Tisztázzátok, hogy közös kasszán éltek-e, vagy külön, ahogy azt is, ki a költekezősebb és ki kevésbé, így még időben eldönthetitek, milyen módszert válasszatok, ha félre szeretnétek tenni.

Ha ezeket sikerült letisztáznotok, semmi sem áll közétek!